Sokaklarda sessiz çığlık

İstanbul’da bir grup genç, Nişantaşı, Taksim ve Beşiktaş gibi işlek semtlerde ellerinde pankartlarla İsrail’in katliamını protesto ediyor. Sessiz eylemlerine Türkiye’nin birçok bölgesinden destek mesajları alan gençler, üniversitelerdeki Filistinli öğrencileri de tek tek arayıp moral veriyor.

Rabia Şenol
Arşiv.

İsrail’in Gazze’deki soykırımına yönelik Türkiye’deki tepkiler katlanarak büyüyor. İstanbul’da bir grup genç, İsrail’in saldırılarını protesto eden pankartlar açarak sokaklarda dolaşıyor. Büyük bir yankı uyandıran bu eylemleri başlatan Melike Eser şunları söyledi:

TÜRKİYE’DE YANKI UYANDIRDI

“Yaşanan bu katliama karşı sessizce bilinçlendirme çalışması yapmak istedik. İnsanları İsrail ordusuna aleni bir şekilde destek veren firmaları boykot etmeye davet ediyoruz. Nişantaşı, Taksim ve Beşiktaş gibi yerlerde arkadaşlarımızla birlikte pankartlarımızı alıp ‘Soykırıma göz yumma’ ve ‘İsrail 6 günde 614 çocuk öldürdü’ gibi farkındalık oluşturacak pankartları trafik ışıklarında, metro istasyonlarında ve işlek caddelerde açıyoruz.”

7 Ekim’den bu yana süren soykırıma tepki göstermek için harekete geçtiklerini söyleyen Eser, turistlerin çok büyük ilgisini çektiklerini belirtti.

HER YERE YAYILIYOR

Başlattıkları eylemle Türkiye’nin birçok bölgesinden destek mesajları aldıklarını kaydeden Eser şöyle konuştu: “Herkes kendi şehrinde sessizce etiket ve pankart eylemlerine başladı. Bulunduğumuz yerler genelde turistlerin çoğunlukta olduğu yerler oluyor. Onların ilgisini çekiyoruz hatta birçok turist yanımıza gelip bize eylemlerde destek olmak istediklerini söylediler. Taksim’de barlar sokağında eylemlerimizi yaparken bir turist yanımıza geldi ve ‘Ben de sizinle beraber pankart taşıyacağım. Gazze’deki insanların sesi olacağım’ dedi. Yaptığımız eylemlerin bu şekilde etkisini görmek bizi mutlu ediyor.”

Filistinli gençlere moral

Türkiye’deki Filistinli gençlerin yalnız olmadığını hissettirmek için üniversitelerdeki Filistinli gençleri tek tek aradıklarını ifade eden Eser, “Bu şekilde 60 Filistinli öğrenciye ulaştık, Onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz, çok mutlu oluyorlar bizimle saatlerce konuşmak istiyorlar. Birkaç gün sonra onlarla birlikte toplu bir buluşma ayarlayacağız ve bu buluşmaları Türkiye geneline yayacağız. Bu desteklerimiz onlar için umut oluyor. Katliam bitene ve Filistin özgür olana dek eylemlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

HAYAT
Abdul, İsrail işgalini sözleriyle bombalıyor

DÜNYA
İşgalci İsrail ordusu Batı Şeria'da baskınlar düzenledi

DÜNYA
İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria'da 80 Filistinliyi gözaltına aldı