Taliban kontrolündeki Kabil Havalimanı'na ilk uçak indi

Katar Havayolları'na ait bir uçak, Taliban kontrolüne giren Kabil Havalimanı'nın yeniden faaliyete girmesi için inceleme yapacak teknik ekibi Kabil'e getirdi.

Haber Merkezi AA
Arşiv

İsmini vermeyen Katarlı bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, havalimanının faaliyetlerine devamıyla ilgili görüşmeler yapacak teknik ekibi taşıyan bir Katar uçağı, Kabil'e ulaştı.

Afganistan tarafının talebi üzerine görüşmeleri gerçekleştirmek için teknik ekibin Kabil'e gittiğini belirten Katarlı yetkili, havalimanının işletilmesi ve güvenliğiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Yeni Şafak'ın Taliban komutanıyla röportajı sırasında Kabil Havalimanı'nda patlama

YeniŞafak’ın Kabil Havalimanı’nda Taliban istihbarat görevlisiyleröportajı sırasında ABD’nin zaman ayarlı bombaları patladı

Geride ‘enkaz’ kaldı: Kabil Havalimanı kullanılamaz durumda

Taliban istihbarat görevlisiyle röportaj sırasında ABD'nin zaman ayarlı bombaları patladı
Afganistan'dan dün gece itibariyle tamamen çekilen ABD'nin geride bıraktığı envanterleri Taliban'ın kullanmaması için Kabil Havalimanı'nın bazı noktalarına zaman ayarlı bombalar yerleştirdiği ortaya çıktı. Yeni Şafak editörü Taha Hüseyin Karagöz, Taliban istihbarat görevlisinden havalimanın son durumuna ilişkin bilgi aldığı sırada bu zaman ayarlı bombalardan bazıları infilak etti.