Türk Hava Yolları başarılarına başarı katıyor: Milyonlarca dolar kâr elde etti

Dünyanın dört bir yanına seyahat imkânı sunan Türk Hava Yolları (THY) başarılarıyla parmak ısırtmaya devam ediyor. Son olarak Alman Handelsblatt Gazetesi, ülkenin en büyük havayolu şirketlerinden Lufthansa ve THY'yi karşılaştırdı. THY'nin milyonlarca dolar kâr elde ettiğinin vurgulandığı haberde, ''Lufthansa çalışanlarının maaşlarına yapılacak zam için görüşmelere devam ederken, Türk Hava Yolları çalışanlarına promosyon ödeme kararı aldı'' ifadelerini kullandı. CEO Ahmet Bolat, ''Çalışanlarımıza toplamda 200 milyon dolar promosyon ödeyeceğiz. Zorlu covid döneminde yaptığınız iyi çalışmalar için teşekkür etmek istiyoruz'' açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi Diğer
THY - Lufthansa rekabeti

Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı şeklinde nitelendirilen Türk Hava Yolları şirketi başarılarıyla adından uluslararası arenada söz ettirmeye devam ediyor. Şirketin başarıları Alman basını tarafından da yakından takip ediliyor.

THY - Lufthansa karşılaştırması

Alman Handelsblatt gazetesi rekabeti, ''Genişleme planları: THY, Lufthansa ve diğer rakiplerinin zayıflığından faydalanmak istiyor'' şeklindeki manşetiyle kaleme aldı.

Son dönemlerde Lufthansa çalışanlarının maaş anlaşmazlığı sebebiyle gerçekleştirdikleri grevlerden dolayı birçok uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı.

Türk Hava Yolları'ndan 200 milyon dolarlık promosyon

Lufthansa, çalışanları ile maaş zamlarına ilişkin görüşmeler yaparken, Türk Hava Yolları, personeline birkaç maaş tutarında promosyon ödemesi kararı aldığını açıkladı.

CEO Ahmet Bolat Handelsblatt gazetesine verdiği röportajda, ''Bugün çalışanlarımıza ikramiye olarak 200 milyon ABD doları ödeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. 72 bin personelin hesabına geçecek olan promosyonun kişi başı tutarı yaklaşık 2 bin 800 dolara tekâbül ediyor. Röportajda Bolat, personele hitaben, ''Zorlu Covid döneminde yapmış olduğunuz iyi çalışmalar için teşekkür etmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

THY, Avrupa'da daha geniş pazar payı hedefliyor

Açıklamalara göre bu yıl ilk kez Lufthansa Grubu'ndan daha yüksek kar elde edecek olan Türk Hava Yolları, Avrupa'da büyümek istiyor. Havayolu şirketi, Almanya ve Avrupa havalimanlarında daha fazla pazar payı istiyor.

Bolat: Türkiye’ye bu sene 14 milyar dolar döviz getirdik

THY'ye "Sürdürülebilirlik İnovasyonunda Yılın Havayolu" ödülü

THY'den ucuz bilet kampanyası