Yunanistan yine şaşırtmadı: NATO'da Türk heyetiyle yapılan teknik toplantıyı inkar etti

Yunanistan, Türkiye'nin askeri heyetiyle "Ayrıştırma Usulleri"nin ele alındığı NATO Karargahı'ndaki teknik toplantıyı inkar etti. "Teknik toplantılar kapsamında görüş alışverişi yapılmadığını" ileri süren Yunan kaynaklar, yine Türkiye'yi suçladı.

Haber Merkezi AA
Miçotakis

Yunan resmi ajansı ANA'nın, Atina'daki diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Yunan heyetin Türk yetkililerle diyalog kurmadığı" iddia edildi.

Askeri unsurlar arasındaki muhtemel müdahalelerin engellenmesine yönelik tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu inkar eden Yunan diplomatik kaynakları, bir Yunan subayın, Yunanistan'ın NATO Genel Sekreterinin olası gerginliği azaltma mekanizmasına ilişkin önerileri hakkındaki değerlendirmesini sunmak için NATO Askeri Komite Başkanının ofisine gittiğini söyledi.

TBMM Başkanı Şentop'tan Macron'a hatırlatma: Yakın tarihteki tek zaferiniz Afrika'daki mızraklı kabilelere karşı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa'nın Akdeniz'deki tansiyonu yükseltmeye yönelik hamlelerini değerlendirdi. Fransa'nın yakın tarihte askeri bir başarı elde edemediğini hatırlatan Şentop şu ifadeleri kullandı: Fransa'nın yakın tarihte pek bir askeri başarısı yok. 20. yüzyıldaki tek askeri başarısı, Afrika'da mızrakla savaşan ordusuz insanlara uçakla, tankla saldırarak kazandığı başarıdır. Tarihte başarılı bir komutanları var; Napolyon, o da zaten Fransız değil.


Söz konusu kaynaklar, Askeri Komite Başkanının, Yunan subaydan sunulan değerlendirmeler hakkında "bir dizi açıklama istediğini" öne sürerek, "Türk subayla herhangi bir diyalog kurulmadığını" savundu.

"Teknik toplantılar kapsamında görüş alışverişi yapılmadığını" ileri süren Yunan kaynaklar, Ankara'dan yapılan açıklamanın, "Türkiye'nin olası yaptırımlardan kaçınmak için gerçek dışı bir tablo sunma çabasının bir parçası olduğunu" iddia etti.

Macron: Kıbrıs'ta arama yapıp Libya ile anlaşma imzalıyorlar, Türk halkına değil Erdoğan'a karşıyız
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Akdeniz zirvesinde tehditkar ifadeler kullandı. Türkiye'nin Kıbrıs'ta arama yapmasını ve Libya ile anlaşma imzalamasını 'kabul edilemez' olarak nitelendiren Macron, ''AB olarak Türk halkına karşı değil, Erdoğan'a karşı net tavır almalıyız. Türk halkı büyük bir halk, daha iyisini hak ediyor'' dedi.


MSB açıklamıştı

  • Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usulleri"nin ele alındığı NATO Karargahındaki teknik toplantının tamamlandığını duyurmuştu.
  • Bakanlıktan yapılan açıklamada, askeri unsurlar arasındaki muhtemel müdahalelerin engellenmesine yönelik tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilmişti.
  • Müteakip toplantının önümüzdeki günlerde icra edilmesinin planlandığı kaydedilmişti.

Yunan'dan hadsiz açıklama: Türkiye, Doğu Akdeniz'deki tüm gemilerini derhal çekmeli

Dışişleri Bakanlığı: Macron 'iç acısı'yla Türkiye'ye saldırıyor