Yunanistan ve Güney Kıbrıs Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'e inmesiyle tutuştu: Fransız savaş uçakları Akdeniz semalarında görüldü

Doğu Akdeniz'de Oruç Reis'in faaliyete geçmesinin hemen akabinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan paniğe kapıldı. İki Fransız savaş uçağı Rum Kesimi'ndeki Andreas Papandreou hava üssüne indi. İki uçak dün akşam ise Akdeniz semalarında uçuş yaptı. Rum Milli Muhafız Ordusu da İsrail'e ait 4 savaş helikopteri ortak tatbikat gerçekleştirdi. Fransız savaş uçakları Rumların iddia ettiği 'Münhasır Ekonomik Bölgesi' üzerinde uçuş gerçekleştirdikten sonra üsse geri döndü.

Oruç Reis, Sismik kablo Akdeniz'e indi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile yapılan askeri anlaşmanın ardından Rum Kesimi'ndeki Andreas Papandreou hava üssüne inen iki Fransız savaş uçağı dün akşamüzeri Akdeniz'de uçuş gerçekleştirdi.

GÜNDEM
Bakan Fatih Dönmez'den Oruç Reis paylaşımı: 1750 kilometre sismik kablo Akdeniz'e indi

İSRAİL DE GÜNEY KIBRIS'TA

Fransız savaş uçaklarının bölgede uçuş gerçekleştirdiği bir dönemde; İsrail'e ait 4 savaş helikopteri de Güney Kıbrıs'a geldi. Güney Kıbrıs'ta Rum Ordusu ile tatbikatlar yapan helikopterler, akşamüzeri ülkeden ayrıldı.

GÜNDEM
Oruç Reis'in 6 aylık rotası panikletti

DÜNYA
Yunan basınından uçak kaldıramayan orduya Akdeniz gazı: F-16'lar hazır

DÜNYA
Oruç Reis'e havadan SİHA kalkanı