Avrupa’nın tedarik merkezi Türkiye

Dünyanın önde gelen 200 markası ile yapılan araştırmada, tedarik için Türkiye’yi tercih eden şirketlerin oranının yüzde 4’ten yüzde 9’a yükseldiği belirlendi. Avrupa Birliği merkezli şirketlerde ise bu oran yüzde 14’ten yüzde 30’a çıktı.

Dünyanın önde gelen 200 markası ile yapılan ankette, Türkiye’yi tercih eden tedarikçi oranı yüzde 4’ten yüzde 9’a yükselirken, Avrupa Birliği merkezli şirketlerde bu oranın yüzde 14’ten yüzde 30’a çıktığı belirtildi. İstanbul’un ise Türkiye’nin yüzde 15 ekonomisini oluşturduğuna vurgu yapılan raporda, birçok ülkeden büyük bir ekonomiye sahip olduğuna dikkat çekildi.

HSBC Grubu küresel büyümenin merkezi büyük şehirlerin bugününü ve geleceğini analiz etti. HSBC Şehir Raporları’na göre; büyük şehirlerin KOVİD-19 pandemisi sonrasında küresel ekonomideki önemlerini artırabilmeleri için yeni ticaret akışlarını desteklemeleri, sürdürülebilir inovasyonu önceliklendirmeleri ve insan sermayesini güçlendirmeleri gerekiyor. Şehir Raporları’na göre; İstanbul’un dünya ekonomisindeki yeri yükselecek. İstanbul, güçlü yanları ve ilerleme yolundaki yatırımlarının etkisiyle, küresel ekonomide daha önemli bir konuma gelecek.

EKONOMİ
Otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı ekimde yüzde 93 büyüdü

EKONOMİ
Bakan Albayrak: Ekonomik dönüşüm yolculuğunda emin adımlarla ilerliyoruz

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/04/01/48/resized_5ecea-f995b214manset1istanbul.jpg

İSTANBUL DOĞAL TİCARET MERKEZİ

EKONOMİ
Bakan Pekcan: Türkiye bugüne kadarki en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı

EKONOMİ
ASELSAN'dan Emniyete rekor telsiz teslimatı

TEKNOLOJİDE İLK 50 ŞEHRİN ARASINDA