Economist dergisi Türkiye'nin koronavirüsle mücadele stratejisini övdü

Economist dergisi, Türkiye'nin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele planını överek, Ankara'nın uyguladığı stratejinin işe yaradığını, ölüm sayılarının diğer ülkelerin gerisinde olduğunu ve yapılan yatırımlar sayesinde salgın sırasında hiçbir zaman hastanelerin kapasitelerinin aşılmadığını yazdı.

Türkiye'nin salgını birçok ülkeden çok daha iyi idare ettiği belirtildi.

Dergide "Türkiye'nin pandemi konusunda doğru yaptıkları" başlığıyla yer alan yazıda, Ankara'nın salgını birçok ülkeden çok daha iyi idare ettiği belirtildi.

Türkiye'nin katı bir karantina uygulamasına karşı çıktığı belirtilen yazıda, ifadesi kullanıldı.

Bazı iç hat uçuşlarının 1 Haziran'da başladığı; kafeler, restoranlar, plajlar ve parkların yeniden açıldığı ancak çocuklar ile 65 yaş ve üstü vatandaşların haftada birkaç saatten fazla dışarı çıkmasına hala izin verilmediği ifade edildi.

KORONAVİRÜS
Türkiye büyük felâketi önledi: İngiliz yayın kuruluşundan Türkiye'ye büyük övgü

"Strateji işe yaramış gibi görünüyor"

Metinde, "Strateji işe yaramış gibi görünüyor. En çok etkilenecekler salgının en kötüsünden kurtulmayı başarırken, çoğu çalışma çağındaki yetişkinlerden oluşan enfekte olanlar genellikle iyileşti." ifadesi kullanıldı.

"Erdoğan uluslararası havaalanları büyüklüğünde bir hastane ağı kurdu"

Bir salgın sırasında fabrikalarını açık tutan herhangi bir ülkenin sağlık sisteminin olası sonuçlarla başa çıkabileceğinden emin olması gerektiği belirtilen yazıya şöyle devam edildi:

KORONAVİRÜS
Dünya Sağlık Örgütünden Türkiye'nin gönderdiği tıbbi yardımlara övgü

"AK Parti çok çalışıyor ve işleri hallediyor"

Kovid-19 dalgasının hiçbir zaman sağlık sisteminin kapasitesini aşacak bir noktaya gelmediği ve süreçte tıbbi malzemelerin hiç tükenmediği vurgulanan yazıda, başarının sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın değil aynı zamanda yardım toplayan ve maske dağıtan muhalif belediyelerin de olduğu belirtildi.

Muhalefet partilerinin iktidara gelebilmeleri için bu kadar sıkı çalışabileceklerini kanıtlamaları gerekeceği de kaydedildi.

KORONAVİRÜS
Türkiye büyük felâketi önledi: İngiliz yayın kuruluşundan Türkiye'ye büyük övgü

KORONAVİRÜS
Yetmiş beş gündür hastanede kalıyor: O doktor özverisi nedeniyle plaket ile ödüllendirildi