|

Türkiye büyük felâketi önledi: İngiliz yayın kuruluşundan Türkiye'ye büyük övgü

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, Türkiye’nin koronavirüs mücadelesinin bir başarı hikâyesi olduğunu belirterek ülkemizin çabalarını övdü. Görüşlerine yer verilen Kent Üniversitesi’nden Dr. Jeremy Rossman, “Türkiye, açıkça çok daha büyük bir felâketin önüne geçti” ifadesini kullanırken, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilci Vekili Dr. Irshad Shaikh, “Türkiye’nin halk sağlığı konusunda dünyaya sunacağı dersler var” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 31/05/2020 Pazar
Güncelleme: 00:18 - 31/05/2020 Pazar
Yeni Şafak
Dr. Jeremy Rossman
Dr. Jeremy Rossman

BBC, Türkiye'nin salgında çok daha büyük bir felaketin önüne geçtiğini belirterek, verilen mücadeleyi övdü.

BBC muhabiri Orla Guerin'in kaleme aldığı "Türkiye, Kovid-19'da kontrolü nasıl ele geçirdi" başlıklı yazıda, virüsün Türkiye'ye geç geldiği ancak kısa sürede ülkenin her köşesine yayıldığı ve bir ay içinde 81 ilin tamamının etkilendiği belirtildi.

"Dünyanın en hızlı büyüyen salgınlarından biriydi. Çin veya İngiltere'den daha kötüydü. Ölü sayısının artacağı ve Türkiye'nin o zaman en çok etkilenen ülke olan İtalya'ya dönüşeceğinden korkuluyordu" denilen yazıda, ancak bunun gerçekleşmediği vurgulandı. Kent Üniversitesi Viroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Jeremy Rossman, "Türkiye, açıkça çok daha büyük bir felaketin önüne geçti. Türkiye, test, takip, izolasyon ve hareket kısıtlamalarıyla salgına oldukça hızlı tepki veren ülkeler kategorisine giriyor. Bu, virüsün yayılmasını azaltma konusunda etkili olan ülkelerden oluşan oldukça küçük bir kulüp" dedi.

  • Yazıda filyasyon çalışmalarından gözlemlere de yer verildi. İfadelerine yer verilen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilci Vekili Dr. Irshad Shaikh, Türkiye'nin halk sağlığı konusunda dünyaya sunacağı dersler olduğunu belirtti. BBC ekibine Dr. Şehit İlhan Varank Hastanesi'ne giriş izni verildiği, 2 yıllık hastanenin oldukça gelişmiş olduğu, virüse karşı parlak ve geniş bir savaş alanı sunduğu vurgulandı.
#Dr. Jeremy Rossman
#Türkiye
#BBC
#İngiltere
4 yıl önce