Hazine ve Maliye Bakanlığından 'Ukrayna' açıklaması: Tüm tedbirler kararlılıkla alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Rusya-Ukrayna krizine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya askeri müdahalesi kapsamındaki gelişmeler yakından izlenmektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bu süreçte de gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır" dedi.

Haber Merkezi DHA
Arşiv

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya askeri müdahalesi kapsamındaki gelişmeler yakından izlenmektedir. Uluslararası alanda yaşanan bu gelişmelerin olası ekonomik ve finansal etkileri; tarım, turizm, dış ticaret, enerji ve müteahhitlik dahil her boyutuyla, Bakanlığımızca ve ilgili Bakanlıklarla istişare içinde takip edilmektedir.

Şimdiye kadar olduğu gibi bu süreçte de gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır.

Türkiye ekonomisi sağlam temelleriyle geçtiğimiz dönemde birçok iç ve dış şoku bertaraf etmiştir.

Uluslararası finansal piyasalarda bu gerginliğin neden olduğu oynaklıklara karşı vatandaşlarımızın Türk Lirası ve Türk Lirası cinsi varlıklara olan güveninin devam etmesinin ve riskli pozisyonlar almaktan kaçınmalarının her açıdan önemli olduğu değerlendirilmektedir."

Polonya'da Ukraynalı mülteciler için kabul noktaları oluşturulmaya başlandı

Askeri harekattan sonra Lavrov'dan ilk açıklama: Tüm ülkelerle diyalog kurmaya hazırız

Odessa açıklarında Türk gemisine bomba isabet etti

Eski Alman Savunma Bakanı: "Tarihsel başarısızlığımız için kendimize çok kızgınım"

Zelenski: Anti-Putin koalisyonu oluşturuyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri: Rusya’ya karşı Bayraktar TB2 SİHA’lar aktif olarak kullanılıyor

Orduya katılan Ukraynalı baba ailesine veda ederken gözyaşlarına boğuldu
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri harekat sonrası Ukrayna'da seferberlik ilan edildi. Orduya katılan Ukraynalı bir baba ailesine veda ederken gözyaşlarına boğuldu.

Rus helikopterinin düşürüldüğü anlar kamerada
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği Rus helikopterinin düşürüldüğü anlara ilişkin görüntü paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya'nın harekatını reddediyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri harekatın kabul edilemez olduğunu belirterek 'Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adımı Reddediyoruz' ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu dijital etkinlikle duyurdu 2022 yılı gençlik katılımı yılı oldu
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, özel olarak tasarlanan sahnede, bakanlık olarak 2022 yılını “Gençlik Katılımı Yılı” olarak belirlediklerini açıkladı. Alışılmışın dışında bir tanıtım organizasyonuyla Türkiye'nin farklı illerinden 16 genç ile gerçekleştirdiği etkinliği sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Kasapoğlu, “Burada bizimle olan pek çok arkadaşımızla birlikte olağanüstü bir heyecan içindeyiz. Biliyorsunuz bakanlık olarak; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönden sizlere destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, sizlerin bakanlığı… Tüm tesislerimizde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaları hep sizinle tasarladık. Arzu ettiğiniz eğitimleri, istediğiniz atölyeleri birlikte hayata geçirdik, faaliyetleri birlikte gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Halk TV'nin canlı yayına bağladığı Ukrayna'daki Türk öğrenci: Türk konsolosluk ülkeyi terk etmiş
Halk TV'nin canlı yayına bağladığı, Ukrayna'da yaşayan Naz Nazenin isimli Türk öğrenci, Türk konsolosluğunun Ukrayna'yı terk ettiğini söyledi.

Türk öğrencinin yalan söylediği kısa süre içinde ortaya çıkarken, Nazenin isimli vatandaş attığı tweetle 'konsolosluk ve konsolosluk çalışanlarının özveriyle çalıştıklarını ve yanlış anlamaya sebep olduğunu yazdı.


FOTOĞRAF 9
Rusya'nın Ukrayna askeri harekatını dünya basını nasıl gördü?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya operasyon emrini verdi. Böylece Donbas bölgesine beklenen askeri harekat başlamış oldu. Harekat dış basında geniş yer buldu. İşte Rusya'nın Ukrayna işgalinin manşetlerden görünüşü...

FOTOĞRAF 45
Rusya Ukrayna savaşı: Bölgeden ilk kareler
Rusya-Ukrayna krizinde beklenen işgal girişimi başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasıyla bölgede siren sesleri duyulmaya başladı. Ukrayna halkının bir çoğu ülkesinden kaçarken kaçamayan insanlar sığınaklara ve metro istasyonlarına akın etti. İşte Rusya Ukrayna savaşında son durum ve bölgeden elimize ulaşan fotoğraflar...

FOTOĞRAF 30
Rusya ve Ukrayna’nın askeri kapasiteleri ne boyutta?
Dünyanın gözü Ukrayna ve Rusya'ya çevrildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başladı. Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili gelişmeler yaşanırken, Rusya ve Ukrayna'nın askeri güç dengesi merak ediliyor. Rusya ve Ukrayna'nın askeri güç dengesi nedir? İşte Ukrayna askeri gücü ve Rusya askeri gücünün karşılaştırması...