İngiltere’de gıda enflasyonu 45 yılın zirvesinde: Boş kutular raflarda

İngiltere’de gıda enflasyonu nisan ayında yüzde 19,1 ile son 45 yılın zirvesine çıkarken peynir gibi ürünlere alarm takan marketlerin sayısı arttı. Bazı marketler de kahve reyonlarına boş kahve kutuları koyup üzerine “Satın almak istiyorsanız mağaza çalışanlarımıza haber verin” yazıldı.

Haber Merkezi Diğer
Foto/arşiv

İngiltere’de gıda enflasyonu Nisan’da yüzde 19,1 ile son 45 yılın zirvesinde.


Polis teşkilatı verilerine göre Mart ayında marketlerden ürün çalındığı 33 bin olay yaşandı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 30,9’luk artışa denk geliyor.


BBC’ye bilgi veren Co-op market zinciri, bunu ülke genelinde yapmadıklarını, sadece belli mağazalarda uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi.


Bir M&S temsilcisi de benzer bir şekilde ülke genelinde böyle bir uygulamalarının olmadığını fakat yüksek hırsızlık vakalarıyla karşı karşıya kalan mağazaların kendi inisiyatifleriyle bu tür önlemler alma yetkisinin olduğunu belirtti. Bunlardan en şaşırtanı belki de raflara konulan boş kahve kutularıydı. Market yetkilileri tarafından raflara yerleştirilen boş kahve kutularının üzerinde "Satın almak istiyorsanız mağaza çalışanlarımıza haber verin” ifadesi yazılır bir not bırakıldı.




Sosyal medyada yayılan bir diğer fotoğrafta ise M&S Market zincirinin reyonunda yalnızca üç biftek olduğu görülüyor.




FBI ile Cumhuriyetçi vekiller arasındaki gerilim tırmanıyor: Masada Biden'ı zora düşürecek belgeler var

Husiler Taiz'de buğday yüklü yüzlerce kamyonu alıkoydu

ABD'de borç krizi aşıldı: Ülkenin temerrüde düşmesini önleyecek yasa tasarısı onaylandı

Fransa'da influencerlara ticari denetim: Yasa tasarısı onaylandı