Milli Muharip Uçağı'ndan sevindiren haber: İlk parçası tamam

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçağı'nın ilk parçasının üretimini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Kotil, üretilen parçanın fotoğrafını da paylaştı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Milli Muharip Uçağı (MMU)

Milli Muharip Uçağı (MMU) Geliştirilmesi Projesi’nde ana yüklenici konumundaki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), uçağın geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Uçağın ilk parçası üretildi. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, parçanın fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı:

"ÇOK ANLAMLI, ÇOK KIYMETLİ"

"Milli Muharip Uçağımızın ilk parça üretimini gerçekleştirdik. Ülkemizin beka projesi için attığımız her adım bizim için çok anlamlı, çok kıymetli. Heyecanla, gayretle çalışarak aynı yolda yürüdüğümüz tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."


Milli savaş uçağı için dijital ikiz çalışmalarına başlandı

Milli savaş uçağında heyecanlandıran '3D' detayı

FOTOĞRAF 9
Milli savaş uçağı için teknolojik seferberlik
Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Milli Muharip Uçak için ülkedeki tüm kabiliyetler bir araya getiriliyor. Uçakta ihtiyaç duyulan motor, iklimlendirme sistemi, iniş takımı, aviyonik, aktüatör, kanopi, radar, yazılım, sensör, merkezi bilgisayar ve güç dağıtım sistemi gibi alt sistemler için birçok firma çalışma yürütüyor. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "MMU'nun parçalarının üretimi 2022 sonuna kadar tamamlanacak. Şu anda parça üretimi başladı. İmalatta sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Buna rağmen ekstra tedbirlerle gidiyoruz. Motor çalıştırmadaki 18 Mart 2023 hedefini tutturmak bizim için çok değerli" diye konuştu.


TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil: Radar bu uçağı görmüyor, F-35 ayarında
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Habertürk'te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yerli imkanları ile üretimine hazırlandığı 'Milli Muharip Uçak' projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kotil, 'Bu uçak radardan korunacak. Radar bu uçağı görmüyor, F-35 ayarında. Bu uçak beşinci nesil savaş uçağı, bombalar altında kapaklarında saklı' dedi.

İmzalar atıldı: Milli Muharip Uçağı’nın güç üniteleri yerli olarak geliştirilecek

TUSAŞ ve TRMOTOR, MMU'nun güç ünitelerinin geliştirilmesi için protokol imzaladı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen Milli Muharip Uçak (MMU) projesi geliştirme faaliyetleri kapsamında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile TRMOTOR yerli güç üniteleri geliştirmek için yeni bir protokole imza attı.