Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Gönül: Yüksek karlı gizli fon dolandırıcılıktır

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen davaya ilişkin, "Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık." dedi.

Eski futbolcular Arda Turan, Emre Belezoğlu ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin dolandırılmasıyla ilgili dava sürüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ekonomi alanında düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.

SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül

Komisyonda teklifin SPK'ye ilişkin maddelerine ilişkin açıklamalarda bulunan SPK Başkanı Gönül, "Yüksek karlı gizli fon vaadiyle yaşanan dolandırıcılık" davasının gündeme getirilmesi ve bu fonlar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sorması üzerine şunları söyledi:

"Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık. Adının fon olması, fon olarak lanse edilmesi mevzuatımızdaki fonu kapsamıyor."

ÖZGÜN
SPK üç şirkete onay verdi! Bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri? 28 Kasım- 1 Aralık halka arz takvimi

GÜNDEM
Sibergöz-9 operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı

GÜNDEM
Yasa dışı bahise yönelik 15 ilde 'SİBERGÖZ-9' operasyonları: 37 şüpheli yakalandı