TÜMOSAN’ın ilk 3 aylık hasılatı 512 milyon TL

TÜMOSAN, bağımsız denetim raporlarına göre, 2022 yılının ilk çeyreğinde hasılatını bir önceki yılın aynı dönemine göre 247 milyon TL arttırdı ve 97,2 milyon TL net kâr elde etti.

TÜMOSAN

TÜMOSAN, bağımsız denetim raporlarına göre, 2022 yılının ilk çeyreğinde hasılatını bir önceki yılın aynı dönemine göre 247 milyon TL arttırdı ve 97,2 milyon TL net kâr elde etti. TÜMOSAN’dan yapılan açıklamaya göre, 2022’nin ilk 3 ayında, şirketin hasılatı 512 milyon TL olarak gerçekleşti. Yine ilk çeyrekte şirketin aktif büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 artarak 2,3 milyar TL’ye ulaştı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/11/11/29/resized_97c1e-e3f83001tumosan.jpg

YATIRIMLAR ARTACAK

EKONOMİ
TÜMOSAN traktör satışında pazar payını artırmayı hedefliyor

İSTİHDAMA KATKI YAPMAYA DEVAM

Tüm dünyada etkisini gösteren salgın ve buna bağlı olarak yaşanan tedarik, lojistik ve üretim problemlerinin yanında Rusya-Ukrayna krizinin zaten yüksek seyreden emtia ve enerji fiyatlarına olan olumsuz etkisinin daha çok hissedilmeye başlandığını ifade eden Tosun, bu durumun geçici olduğu inancını taşıdığını söyleyerek, “Ülkemiz bu küresel krizden önemli fırsatlar elde ederek ve daha da güçlenerek çıkacak. Buna paralel olarak ortaya çıkan yatırım fırsatlarını şirket olarak daha efektif değerlendireceğiz ve ülke ekonomisine ve istihdama katkı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EKONOMİ
TÜMOSAN ve Castrol’den 2 yıllık yeni anlaşma