EYT Meclis’ten geçti şimdi gözler emeklilik başvuru tarihinde

EYT düzenlemesinde mutlu sona ulaşıldı. EYT kanun teklifi için Meclis görüşmeleri tamamlandı ve kanun teklifi yasalaştı. EYT, Meclis'te yasalaşmasının ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla beraber Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Peki EYT ne zaman Resmi Gazete'de yayımlanacak? EYT şartları neler? 3600-5400 prim günüyle kısmi emeklilik şartları ne oldu? EYT staj konusunu kapsıyor mu? İlk maaş ne zaman? İşte EYT'de son durum ile beraber Meclis'ten tüm haberler...

EYT başvurusu e devlet

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle 3 haftalık aranın ardından Meclis Genel Kurulu görüşmeleri saat 15:00'da başladı. Meclis'te ilk gündem maddesi EYT oldu. EYT yasa tasarısı öncesinde grup önerileri verildi. EYT'nin yanında deprem gündemi Meclis'in ana başlıkları arasında yer aldı. TBMM Genel Kurulu'nda milyonların beklediği EYT kanun teklifi için görüşmelere geçildi. Yaklaşık 4 saat süren görüşmeler tamamlandı. Kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda oylandı ve yasalaştı.

EYT yasasına göre emeklilik şartları

Yasa 4 maddeyi içeriyor.

EYT ilk maaş ne zaman yatacak?

EYT kapsamında emekli olanların 30 gün içinde aynı iş yerinde çalışmaya başlamaları halinde yüzde 5 oranında sosyal güvenlik destek primi indirimi hakkından yararlanması hükme bağlandı. Yani EYT ile emekli olan vatandaşlar eğer ki aynı iş yerinde çalışmaya devam edecekse 30 gün içerisinde yeni iş sözleşmesi yapması gerekiyor. EYT ilk maaş nisan ayında yatması bekleniyor.

EYT Resmi Gazete

EYT ne zaman Resmi Gazete’de yayımlanacak?

EYT düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu'nda oylanıp yasalaşmasının ardından tüm gözler Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a döndü. Başkan Erdoğan'ın yasayı kısa sürede imzalaması bekleniyor. Ardından EYT yasası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Emeklilik için kime ne kadar prim gerekiyor?

EYT yasasından 4A-4B-4C kategorisinde 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan tüm SSK'lılar, Bağ-Kur'lular ve emekli sandığına tabi vatandaşlar ayrım yapılmaksızın faydalanacak.

E devlet EYT başvurusu

EYT başvuruları başladı mı?

EYT başvuruları, kanun teklifinin Meclis'ten geçmesi ve Resmi Gazete'de yürürlüğe girmesiyle birlikte başlayacak. Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.

Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.

EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

ÖZGÜN
Yeni yıldan sonra askerlik ve doğum borçlanması ne kadar olacak? 2023 Askerlik ve doğum borçlanması tutarı

ÖZGÜN
EYT'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı mı?