ABD’li senatör Beştepe’de

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’li Senatör Lindsey Graham ve beraberindeki heyeti kabul etti. ABD Erdoğan ile Başkanı Donald Trump’a yakınlığıyla bilinen Graham’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmesi 2,5 saat sürdü.

Fazlı Şahan Yeni Şafak
Lindsey Graham ve Recep Tayyip Erdoğan

Kabulde Türkiye’nin terörden arındırılmasını beklediği ve ABD ile takvimlendirmeye gittiği Münbiç’teki terör saldırısının da gündeme geldiği, bu saldırının çekilme kararına yönelik bir girişim olduğu belirtilerek çekilmenin bundan etkilenmemesi gerektiği belirtildi. Son gelişmelerin masaya yatırıldığı görüşmede Türkiye, terörle mücadele ve güvenliğine ilişkin hassasiyetleri bir kez daha sıralarken, güvenli bölge oluşumunun önemine vurgu yaptı. Edinilen bilgilere göre, uzun görüşmede ekim ayında Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dönük ilerleme de gündeme geldi.

  • Görüşmeye Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı. Masada Graham’ın sabah saatlerinde görüştüğü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Graham daha sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından kabul edildi. Görüşmede Bakan Akar Münbiç’te verilen sözlerin tutulmadığını Graham’e de hatırlattı.

Bakan Akar ABD’li Senatör Lindsey Graham ile görüştü