Adalar'da elektrikli araçların indi bindisi 12 lira

Faytonun kaldırılmasının ardından, elektrikli araçların kullanılacağı Adalar'da, ücret tarifesi belirlendi. Araçların kullanım ücreti 12 lira olarak belirlendi. Adalar'da daha önce test amaçlı kullanılan araçlar vatandaşlar tarafından beğenilmemişti, ulaşım sıkıntısı yaşanmıştı.

Haber Merkezi DHA
Adalar'da kullanılacak araçların ücret tarifesi 12 lira olarak belirlendi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen UKOME toplantısında, "Adalarda Kullanılacak Elektrikli Araçların Ücret Tarifelerinin Belirlenmesi" teklifi görüşüldü.

Adalar’da fayton yerine elektrikli araç kullanımı beğenilmedi

Adakart sahipleri için 3.5 lira

Teklif oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre Adalar'da kullanılacak araçların ücret tarifesi 12 lira olarak belirlendi. Öğrenci ve yaşlılar da aynı tarifeden seyahat edecek. Adakart sahipleri için ise bu ücret 3,5 lira olacak.
Toplantıda Adataksinin ücreti de belirlendi.

Adalar’a elektrikliaraçgeliyor

Adalar'da İBB'nin 60 elektrikli araç kullanımı için yaptığı başvuru reddedildi: Büyükada'ya gelen Ekrem İmamoğlu protesto edildi

  • Ada sakinleri için taksimetre 5 liradan açılacak ve kilometre başı 3,10 lira eklenecek. Bu rakam turistler için 15 lira açılış, 12 lira ise kilometre başı olarak kararlaştırıldı.

Adalar'da faytonun yerini elektrikli araç alacak

FOTOĞRAF 8
Adalar'da skandala dönüşen ulaşım sorunu: Kaçak elektrikli faytonlarla yolcu taşıdılar
Faytonların kalkması nedeniyle, Adalar'a bu hafta sonu gelenler ulaşım sıkıntısı yaşadı. Ulaşım boşluğu ise kaçak yapılan elektrikli araç seferleri ile gideriliyor. Elektrikli faytonlar için yollarda şeritler çizilmeye başlandı.