Adana'da kahreden olay: Yeğenini kurtardı kendi boğuldu

Yetkililerin boğulma riski uyarılarına rağmen sıcak havadan bunalan vatandaşlar sulama kanallarında yüzmeye devam ediyor. Son olarak Adana'dan kahreden bir haber geldi. Sulama kanalında boğulma tehlikesi geçiren yeğenini kurtarmak için suya atlayan Yahya Elhazzuri, dün gözden kayboldu. Arama kurtarma ekiplerinin uzun süren çalışmalarının ardından bugün Elhazzuri'nin cansız bedeni bulundu. Acı haberi alan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Haber Merkezi İHA
Yeğenini kurtarmak için suya atlayan Yahya Elhazzuri'nin cansız bedenine ulaşıldı.

Adana yerel haberlerine göre; Kıyıboyu Caddesi’ndeki DSİ’ye ait sulama kanalına dün akşam üstü giren 16 yaşındaki Suriyeli Mezen El Hazzuri bir süre sonra boğulma tehlikesi atlattı. Bunun üzerine amca Yahya Elhazzuri (35) yeğenini kurtarmak için kanala atladı. Ancak bu kez de yeğenini çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtaran Elhazzuri kanalda boğulma tehlikesi atlattı.

4 saatlik izinde tehlikeye aldırmadan sulama kanalında yüzdüler: Burada boğulma riskinden korkmuyorum

Kardeşinin cansız bedenini görünce gözyaşlarına boğuldu
Adana'da yüzme bilmeyen 17 yaşındaki genç, serinlemek için girdiği sulama kanalında boğuldu. Su altı polisi gencin cesedini sudan çıkardığı sırada koşarak olay yerine gelen ablası, gözyaşlarına boğuldu.



Ekipler seferber oldu

Vatandaşların kurtarmaya çalıştığı amca suda kayboldu. Bir süre sonra olay yerine gelen ekipler amcayı aramak için çalışma başlattı. Yeğen ise olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yeğenin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Uzmanlar uyarıyor: Su kanallarında tehlikeli serinlik

  • Amcanın cansız bedeni ise kaybolduğu yerden 25 kilometre uzaklıktaki merkez Seyhan ilçesi Zeytinli Mahallesi’nde Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği dalgıçları tarafından bugün sabah saatlerinde bulundu. Gencin cansız bedeni otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

Yürekler dağlandı: Sulama kanalına giren kuzenlerden biri boğuldu, diğeri aranıyor

FOTOĞRAF 11
Uzmanlar uyarıyor: Havuz ve göletlerde koronavirüs tehlikesi
Yaz aylarıyla birlikte sıcak havadan bunalan vatandaşlar kendini havuz, gölet ya da sulama kanalına atıyor. Ancak koronavirüs salgını hala devam ederken, tatilciler sosyal mesafe kurallarına uymuyor. Uzmanlar ise virüsün bulaş riskine karşı gölet, havuz ve sulama kanallarında yüzülmemesi konusunda uyarılarda bulundu.