Adana merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 24 gözaltı kararı

Adana’da merkezli 12 ilde yürütülen terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında aralarında öğretmen, doktor, polis ve hemşirelerinin de bulunduğu 24 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şafak vakti gerçekleştiren operasyonla çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haber Merkezi DHA
24 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında 24 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Adana merkezli, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep, Tokat, Nevşehir, Samsun, Kilis, Batman, Şırnak, Mersin ve Osmaniye’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, şafak vakti operasyon düzenlendi. Söz konusu şahısların adreslerine eş zamanlı baskınlar yapıldı. Yapılan baskınlarda yakalanan şüpheliler adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

  • Gözaltına alınanlar arasında, aktif görevde bulunan doktor, öğretmen, polis memuru, hemşire ve laboratuvar teknikeri olduğu öğrenildi.

FETÖ'NÜN MAHREM YAPISI İÇİNDELER

Yakalanan şüphelilerin terör örgütü FETÖ’nün haberleşme ağı olan “Bylock” kullandıkları tespit edildi.

Öte yandan, yakalanan zanlıların FETÖ’nün mahrem yapısı içerisinde olduğu öğrenildi.

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik soruşturmada 15 kişi gözaltına alındı

Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı: FETÖ firarisi Zonguldak'ta adliyeye sevk edildi

FETÖ şüphelilerinden yine aynı taktik ama kaçamadılar: Hücre evindeki gizli bölmede yakalandı

Denizli'de FETÖ şüphelileri hücre evde gizli bölmede yakalandı
Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda firari olarak aranan 1'i büyük bölge sorumlusu öğretmen, mühendis ve denetmenlerin bulunduğu toplam 4 kişi, hücre evinde saklandıkları gizli bölmede yakaladı. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklandı.

Sahte Şeyh Şağban: Fetullah hoca ile sarılalım, hapishaneleri boşaltalım
FETÖ darbesine karşı 'eylemsizlik' emreden Fatih Eyüp Şağban, teröristbaşı Fetullah Gülen'e olan muhabbeti de ayrı bir konu. Daha birkaç ay öncesine kadar sohbetlerinde Türkiye'nin 'Fetullah Gülen Hocaefendi' diye bahsettiği terörist ve örgütü ile helalleşmesi gerektiğini iddia etti. Yeni Şafak'ın elde ettiği görüntülere göre Şağban 2 Nisan 2020'de Sakarya Kuzuluk'ta yandaşlarına verdiği sohbette skandal ifadeler kullandı.