AK Parti Sözcüsü Çelik: Hindistan hükümetinin artan İslam düşmanlığı karşısında gerekli önlemleri almasını bekliyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hindistan iktidar partisi yetkilisinin Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli ifadelerini en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti. Çelik, "Hindistan hükümetinin artan İslam düşmanlığı karşısında gerekli önlemleri almasını bekliyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından, "Hindistan iktidar partisi (BJP) mensubu bir yetkilinin Peygamberimize yönelik hakaretamiz ifadelerini en güçlü şekilde kınıyoruz." açıklamasını yaptı.

Bu hakaretin, sadece Hindistan'daki Müslümanlara değil, aynı zamanda tüm dünyadaki Müslümanlara karşı bir hakaret olduğunu vurgulayan Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Söz konusu siyasetçinin açıklamaları nedeniyle partideki görevinden ihraç edilmesini ve Hindistan makamlarının bu sözleri kınamasını memnuniyetle karşıladık. Bu yaklaşım örnek olmalıdır. Hindistan hükümetinin artan İslam düşmanlığı karşısında gerekli önlemleri almasını ve Müslümanların dini özgürlüklerini güçlendirmesini bekliyoruz."

DÜNYA
Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Hindistan'ı boykot çağrısı

DÜNYA
Hindistan’da İslâm düşmanlığı: Adın Muhammed mi?

DÜNYA
Camilerin sesini kıstılar: Müslümanlar sokaklarda ezan okumaya başladı