AK Parti'li Aydemir: Millet İttifakı kumar masasında oturduklarını kabul eder hale gelmiştir

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen hafta cuma günü yaptığı açıklamadaki "kumar masası" benzetmesine dikkati çekerek, "Millet İttifakı kumar masasında oturduklarını kabul eder hale gelmiştir" dedi.

Haber Merkezi AA
İbrahim Aydemir

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Erzurum Şehir Stadyumunun da maç yapılamaz hale geldiğini belirterek, deprem nedeniyle stadyumda yaşanan hasarı gösteren fotoğrafları paylaştı.

Aydemir, 11 ilin dışındaki şehirlerde de sporcuların depremden etkilendiğini anlatarak, "Müsabakalar devam etsin ama bu dönem hiçbir ligde küme düşme gibi bir hadise söz konusu olmaması lazım. Şampiyonlar ilan edilsin, önümüzdeki dönem küme düşecek takımların sayısı artırılabilir." diye konuştu.

Altılı Masa beş günde koalisyonu gösterdi: Gizli Pazarlık, kriz, tehdit, şantaj

Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin genel başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendiği toplantıya işaret eden Aydemir, şunları kaydetti:

"Meral Akşener oturduğu masanın 'kumar masası' olduğunu milletle paylaştı. Cuma günü bunu söyledi, dün bu kumar masasına yeniden oturdu. Böyle bir liderlik olabilir mi? Millet İttifakı'nın şeriklerinden birinin belediye başkanlarını resmen hedefe koydu. Onlar üzerinden CHP'ye dayatmalarda bulundu. O partinin belediye başkanları utanmadan, sıkılmadan bu teklifi ellerinin tersiyle itmek yerine sükut ettiler, kabul ettiler. Kemal Kılıçdaroğlu bu teklife onay verdi, diğerleri seslerini çıkarmadılar. Ne kadar ayıp? Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu adamlar benim belediye başkanım ne haddinize kardeşim, siz bunların üzerinden bana nasıl yönelirsiniz, ayıptır bu yaptığınız' demeliydi. Ne yaptı? Kılıçdaroğlu, 'kumar masası' olduğunu tescil eden bir karar verdi. 12 maddelik bir bildiri açıkladılar. O bildirinin 12. maddesinde; 'onlara uygun görüldüğü vakitte cumhurbaşkanı yardımcılığı verilecek' gibi ucube bir yaklaşımı ortaya koydular. Bu, Türk siyaseti için dibe vurma durumudur."

Meral Akşener'i eleştiren Aydemir, "Lider dediğin öngörülü, kararlı insandır. İki günde darmaduman oldular" ifadelerini kullandı.Millet İttifakı'nın diğer ortaklarının da "İş bu noktaya gelmemeliydi, geldiyse getiren bu masada olmamalı" demesi gerektiğini ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, "Millet İttifakı kumar masasında oturduklarını kabul eder hale gelmiştir." dedi.


CHP HDP ile görüşmeye hazırlanırken İYİ Partili Ağıroğlu’nun o konuşması akıllara geldi: ‘HDP varsa biz yokuz, razı değiliz’

Bahçeli'den masaya dönen Akşener'e tepki: Bir kere satan yine satar ve satacaktır

Baykal'ın kızı Kılıçdaroğlu'na karşı uyardı: Başkan seçilirse Akşener'i yetkisizleştirir

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı dünya basınında: Erdoğan'ı koltuğundan edecek karizmadan yoksun

CHP'li Özel ilk olarak firari FETÖ'cü Savaş Genç'in dillendirdiği 'Yavaş - İmamoğlu' formülüne ilişkin konuştu: Biz zaten yapacaktık