Akşener'den Özdağ'ın istifasına ilk yorum: Kendisine başarılar diliyorum

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın "Türk gençlerini aldatanlarla, keselerini vatanından çok sevenlerle aynı partide olmam" sözleriyle duyurduğu istifasına ilişkin Meral Akşener'den ilk açıklama geldi. Akşener, "Kendisine başarılar diliyorum. Şimdi milletimiz herkesi tartacak" dedi.

Haber Merkezi AA
İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğuna yönelik söylemi sonrası ihraç edilen ve mahkeme kararıyla İYİ Parti'ye dönen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti: Keselerini vatanından fazla sevenlerle aynı yerde olamam

Özdağ'ın "Türk gençlerini aldatanlarla, keselerini vatanından çok sevenlerle aynı partide olmam" sözleriyle duyurduğu istifasına ilişkin İYİ Parti'den ilk açıklama geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kendisine başarılar diliyorum. Şimdi milletimiz herkesi tartacak" dedi.

Ümit Özdağ: HDP ile masaya oturanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir, İYİ Parti'den istifa ediyorum
İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Özdağ, 'Siyasi omurgasızlarla, HDP'yle masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Ben kendimi bildim bileli Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savundum, savunmaya devam ediyorum. Akşener beni ihraç edecek kadar cesur değildir ama ben kurucusu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ: Akşener, HDP'nin Kars'ı kazanmasının önünü açtı
İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ istifa nedenlerinden birinin İyi Parti'nin Kars'tan adayını çekmemesinden dolayı Kars'ı HDP'nin kazanması olduğunu belirterek 'Sonuçta HDP Kars'ı, Akşenir'in yanlış tutumundan, adayı çekmemesinden dolayı kazandı. Akşener HDP'nin Kars'ı kazanması karşısında sessiz kalmıştır. Bu sürecin önünü açmıştır. Bu süreci durduracak mükemmel bir çözüm, hatta mükemmel ötesi bir çözüm önüne konmasına rağmen bunu reddetmiştir' ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ: Çantalar, ihaleler ve makamlar karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınız
İYİ Parti İstanbul Milletvekili , TBMM'de düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ, 'Ben bunları söyleyince İYİ Parti'nin değişik kademelerdeki yöneticileri bana kızıyorlar. Bana kızacağınıza, cesaretiniz varsa İYİ Parti'nin iç işlerine karışan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na kızın. Ya da İYİ Parti'yi aşağılayan Çanakkale Belediye Başkanı'na kızın. Ama onlara kızamıyorsunuz. Çünkü belediyeden gelen çantalar, ihaleler ve makamlar karşısında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Bu söylediklerimin hepsinin kanıtı var.' ifadelerini kullandı.