Anadolu Alimler Birliği'nden 14 Mayıs'taki seçimlerde Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na destek

Anadolu Alimler Birliği, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini duyurdu. Birliğin Twitter hesabından yapılan duyuruda seçimlerin Türkiye'nin ve ümmetin gelecek yüzyılını belirleyecek mahiyette olduğu belirtilerek, "Anadolu Alimler Birliği olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın zâti âlilerinin ve Cumhur İttifakı'nın yanında olduğumuzu aziz milletimize hürmet ve muhabbetle ilan ederiz." ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Anadolu Alimler Birliği

14 Mayıs'taki tarihi seçimlere 10 gün kala Anadolu Alimler Birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı.

Anadolu Alimler Birliği, Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin yapılan paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na destek verileceği açıklandı.

"Ya yarınların önünü açacağız ya da yarınların önünü manen tıkayanların destekçisi olmanın vebali ile yaşayacağız." denilen duyuruda, "PKK'nın siyasi uzantılarına, FETÖ'cü hainlere, ifsad planları yapan ve ülkemize diz çöktürmek isteyen emperyalistlerin dahili ve harici her türlü desise ve tuzaklarına karşı bölünüp parçalanmadan gereken cevabı yasal seçim hakkımızı kullanarak vermek mecburiyetindeyiz.Bu manalar etrafında Anadolu Alimler birliği olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın zâti âlilerinin ve Cumhur İttifakı'nın yanında olduğumuzu aziz milletimize hürmet ve muhabbetle ilan ederiz." denildi.

Peygamber Efendimiz'in hadis-i şerifine dikkat çekildi

"Anadolu Alimler Birliği'nden kamuoyuna duyurulur" başlığıyla yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Alimlerin ve meşayıh-ı kiramın ülkemize yüklediği milli ve manevi misyon okumaları, İslam coğrafyasındaki alimlerin açık beyanları ve Türkiye'ye umut bağlamış ümmetin her bir neferinden yükselen duaları, beklentileri ve gözyaşları açıkça göstermektedir ki önümüzdeki seçimler; Türkiye'nin ve Türkiye'ye bağlı olarak ümmetin gelecek yüzyılını belirleyecek mahiyettedir.

İnanıyoruz ki nice kaderin nice ilahî sırları vardır.

Ülkemizin ve ümmetimizin selameti, emniyet ve istikbali adına birlik olmaya her zamankinden daha çok ihtiyacın hissedildiği bir dönemdeyiz.

Yüz yıl önce Abdülhamid Han Hazretlerinin tahttan indirilmesi için verdikleri hal fetvaları ile çetelerin ve işbirlikçilerin yolunu açarak ümmetimiz ve ülkemizin manevi ve maddi terakkide nice kayıplarına sebep oldular. O fetvalarının bedelini hayatımızın ve cemiyetin her alanında ödemekte ve ümmetin her sancısında derinden hissetmekteyiz.

Tam da bu sebeple ilmî dirayete haiz bir manifestoyu 14 Mayıs seçimlerindeki irademiz ve hilmi dik duruşumuzla yüz yıl önceki ilimden uzak o bakış açılarına cevaben de ortaya koymak durumundayız.

Bugün dünyevi kaygılar ile sükut edenleri tarih asla affetmeyecektir. Her asır kendi sırlarına gebedir. Bu nedenle Resul-u Ekrem Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ümmetin dikkatini yüzyıl başlarına özellikle çekmiştir.

Ebu Hureyre Radıyallahu Anh'dan rivayetle Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "Muhakkak ki Allah Teala, bu ümmete her yüzyılın başında ümmet için dinlerini tecdit eden (yenileyen) birilerini gönderecektir."

Ümmetimizin ve ülkemizin yarınlarının tohumlarının ekildiği bu süreçte atılacak her adım ve verilecek her oy sadece ülkemizin değil, tüm İslam aleminin geleceğini alakadar etmektedir.

Ya yarınların önünü açacağız ya da yarınların önünü manen tıkayanların destekçisi olmanın vebali ile yaşayacağız.

Türkiye maddi ve manevi her alanda İslam aleminin güç merkezi olacağı bir yüzyıla girerken, mazlum Müslümanların dualarının ve niyazlarının "Son kale Türkiye'de kalkan bu sancağı yere düşürme Ya Rabb" diye arşı inlettiği bu kritik kavşakta ümmetin umudu olan aziz milletin her bir neferi, neslin, cemiyetin, milletin ve ümmetin geleceği adına emperyalistlerin Müslüman kılığına girmiş oyunlarını ve özünden uzak hareket eden oyuncularını basiret, dirayet ve her türlü fedakarlık ile bertaraf etmek zorundadır.

Milli ve manevi kazanımları muhafaza etmek, millet olarak oyun kurucu küresel güç olmamızı korumak ve daha da ileriye taşımak adına; aramızdaki farklılıkları hiçbir şekilde göz önüne almadan, beraber hareket etmeye, mani hırslarımıza kapılmamaya, "Bir değişiklik olsun ne olacak" gibi yarınlarımızı helak edici her türlü tutumdan beri, yerli ve milli ruh ekseninde bir olmamız, bu ülkenin tüm evlatları olarak hepimize manevi bir vecibedir.

PKK'nın siyasi uzantılarına, FETÖ'cü hainlere, ifsad planları yapan ve ülkemize diz çöktürmek isteyen emperyalistlerin dahili ve harici her türlü desise ve tuzaklarına karşı bölünüp parçalanmadan gereken cevabı yasal seçim hakkımızı kullanarak vermek mecburiyetindeyiz.

Bu manalar etrafında Anadolu Alimler Birliği olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın zâti âlilerinin ve Cumhur İttifakı'nın yanında olduğumuzu aziz milletimize hürmet ve muhabbetle ilan ederiz."


https://t.co/i4iKwmQQAa


CHP'li Ekrem İmamoğlu: 'Denizli vatanı böldürmez’ diye saçma sapan afişler görüyorum

Bir ağızdan Erdoğan nefreti: Batının tetikçileri Türkiye'deki seçimlere yön vermeye çalışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Samsun'da muhalefete sert tepki: Bay bay Kemal'in kimlerle ne işler çevirdiğini neleri tayin ettiğini çok iyi biliyoruz