TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 15-19 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Parlamentolar Arası Birlik 152’nci Genel Kurulu öncesinde gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalar yapan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ara seçim çağrısına ilişkin tartışmalara net yanıt verdi. Kurtulmuş, “Anayasa ve iç tüzük açıktır. Şartlar oluştuğunda ara seçim yapılır ancak buna karar verecek olan TBMM Genel Kurulu’dur” dedi. Meclis Başkanlığı’nın bu konuda hiçbir inisiyatifi bulunmadığını vurgulayan Kurtulmuş, “Bu yetki tamamen Meclis’indir” diye konuştu.
ŞARTLAR BELLİ
Ara seçim tartışmalarının siyasi polemiklerle değil anayasal kurallarla yürütülmesi gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, seçim süreçlerinin açık ve net kurallara bağlı olduğunu söyledi. “Seçimlerin nasıl yapılacağı da hangi şartlarda yapılacağı da bellidir” diyen Kurtulmuş, sürecin tamamen hukuk zemininde ilerlediğini vurguladı.
YOL HARİTASI HAZIR
Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin Kurtulmuş, “Karar alınmıştır, yol haritası ortaya çıkmıştır. Yasal adımlar için sorumluluk siyasi partilerde” dedi.