AREDA Araştırma: Türk halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler'deki konuşmasını başarılı buldu

Areda Survey, eylül ayı Sosyometre araştırmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletlerdeki konuşmasını masaya yatırdı. Araştırma bulgularına göre katılımcıların yüzde 68,3’ü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarını başarılı buluyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda Yunanistan'ın ölüme ittiği 9 aylık Asım bebek ve 4 yaşındaki ağabeyi Abdülvahap'ın fotoğrafını göstererek Avrupa'ya tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Birleşmiş Milletler toplantısı vesilesiyle Genel Kurulda yapmış olduğu konuşmada iki başlık ön plana çıkmıştı.

Bunlar Yunanistan’ın Türkiye karşıtı tacizleri ve Yunanistan başta olmak üzere Batı ülkelerin göçmen karşıtı tutumları.

Araştırma şirketi Areda Survey bu konu üzerine katılımcılara “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletlerdeki konuşmasını genel olarak nasıl buldunuz?” sorusunu yönelterek, Türk halkının bu konu hakkındaki görüşlerini gözler önüne serdi.

Araştırma sonuçlarına göre Erdoğan’ın konuşmalarını katılımcıların yüzde 68,3’ü başarılı bulurken yüzde 31,7’sinin başarısız bulduğu görüldü.

  • Metodoloji: Bu araştırma, 26-29 Eylül 2022 tarihleri arasında AREDA Survey tarafından CAWI (Computer Assisted Web Interview) yöntemiyle 2000 kişi üzerinde gerçekleştirilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'nda dünyaya seslendi: Dünya 5'ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuştu: Barış çabamıza destek verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'nda seslendi: Dünya 5'ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları Türkiye'nin kalıcı barış çağrılarına destek vermeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünya beşten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür' demeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'de Ege'deki zulmü anlatması Yunan basını çıldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda Atina'ya net mesaj: Yunanistan tahrik siyasetini bırakmalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Ege'de provokatif eylemlerini sürdüren Yunanistan'a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bölgede, ülkemizle asla denk olmayan siyasi ve askeri seviyesine rağmen, güç gösterisi peşinde koşanlar, kendilerini komik duruma düşürmektedir. Yunanistan'dan gerginlik ve tahrik siyasetini bir kenara bırakarak, işbirliği ve dayanışma çağrımıza kulak vermesini bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'ın ölüme ittiği bebeklerin fotoğrafıyla dünyaya seslendi: Acımasızlıklara 'Dur' demenin vakti çoktan geldi