Bakan Bozdağ: Başörtüsü için hazırlanan anayasa teklifinde 24. ve 41. madde çalışması tamamlandı

Başörtüsü için hazırlanan anayasa teklifi hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "24. ve 41. madde çalışması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak aşamaya gelindi" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni anayasa çalışması ile ilgili, "Hazırlıklarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak aşamaya gelindi. 24 ve 41. maddeler üzerinde değişiklikler yapılacak. Bugün ki MKYK toplantısında sunulması istenirse sunarız ama şuan için gündemde yok" dedi.

"HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi yeni üyesi Muhterem İnce'nin yemin törenine katıldı.

Yemin töreninin ardından gazetecilerin yeni anayasa çalışması hakkında sorduğu soruyu yanıtlayan Bozdağ, hazırlıkların tamamlandığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını söyledi.

Bakan Bozdağ, "24 ve 41. Maddeler üzerinde değişiklikler yapılacak. Bir takım görüşler çerçevesinde çalışma şekillendi. Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Bugün ki MKYK toplantısında sunulması istenirse sunarız ama şuan için gündemde yok" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜN
Anayasanın 24 ve 41. maddeleri neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin geçtiğimiz günlerdeki grup toplantısında, başörtüsüyle ilgili, "Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım." çağrısında bulunmuş ve "Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere Anayasa Komisyonundaki arkadaşlarım hep birlikte çalışmalarını süratle hazırlayacaklar, önümüze getirecekler" ifadelerini kullanmıştı.

GÜNDEM
Başörtüsü için anayasa teklifi

Anayasanın 24. maddesi neler, içeriği ne?

Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir.

Anayasanın 41. maddesi nedir?

Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. (1) (2)

ÖZGÜN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifi

GÜNDEM
CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü için yaptığı Anayasa çağrısına ret