Başika'daki TSK üssüne roketli saldırı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki Başika üssüne roketli saldırı düzenlendi. Roketlerin üsse isabet etmediği öğrenildi. Bakan Akar "Gerekli karşılığı misliyle veriyoruz." dedi.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv

Irak'ın kuzeyinde, Musul yakınlarındaki Türk Silah Kuvvetleri'nin Başika Üssü'ne roketli saldırı yapıldı.

Zayiat olmadı

Türk yetkilileri taciz atışlarının üs bölgesine isabet etmediğini bildirdi.

Üs bölgesinin çevresine düşen roketler, herhangi bir hasar ya da zayiata yol açmadı.

Akar: Mehmetçik misliyle karşılık veriyor

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Mehmetçik orada artan bir azim ve kararlılıkla mücadele ediyor. Zaman zaman tacizler oluyor. Mehmetçik misliyle karşılık veriyor." açıklamasında bulundu.

Bakan Akar, TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesi basın mensuplarının, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesine yönelik gerçekleştirilen roket saldırısına ilişkin sorusunu cevapladı. Akar, TSK'nın terörle mücadelesinin devam ettiğine dikkat çekerek, "En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek. Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde, aralıksız artan bir şiddette, artan bir tempoda; terörü, teröristi kaynağında yok etmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mehmetçik şiddetli soğuk ve derin kar olmasına rağmen artan bir azim ve gayretle büyük bir kahramanlıkla mücadeleyi sürdürüyor. Zaman zaman tacizler, saldırılar oluyor. Bunlara karşı da anında misliyle gerekli karşılık veriliyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek" dedi.




TSK'dan eksi 17 derecede gövde gösterisi: 'Kış Tatbikatı-2023' devam ediyor