Bir yayınla 1 milyon dolar bağış topladı

Kuveyt’in ünlü YouTuber’ı Somali asıllı Ebu Fella, Suriyeli mültecilere 1 milyon dolar topladı. 28 saat süren kesintisiz yayında bir ara gözyaşlarını tutamayan Ebu Fella, “5 bin 700’den fazla aileye yardım toplayabildiğim için ağladım. Başaracağımı hiç beklemiyordum. Bu dokunaklı bir şeydi” dedi.

Hatice Saka Yeni Şafak
Kuveyt’in ünlü YouTuber’ı Somali asıllı Ebu Fella, Suriyeli mültecilere 1 milyon dolar topladı.

Kuveytli ünlü YouTuber Ebu Fella, Suriyeli mülteciler için 1 milyon dolar yardım topladı. Fenomenin Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ve 28 saat süren kampanya internet tarihinin en büyük yardım kampanyası olarak tarihe geçti.

BAŞARACAĞIMI SANMIYORDUM

Somali asıllı, Ebu Fella olarak bilinen ünlü YouTuber Hasan Süleyman gazetecilere yaptığı açıklamada, kış mevsiminde ağır şartlarda yaşayan binlerce mültecinin ihtiyaçlarını gidermek adına yola çıktığını söyledi. 28 saat süren kesintisiz yayında gözyaşlarına boğulan fenomen, “17 bin kişiden oluşan 5 bin 700’den fazla aileye yardım toplayabildiğim için ve hedefe ulaştığım için ağladım. Başaracağımı hiç beklemiyordum. Bu dokunaklı bir şeydi” dedi. Ebu Fella bağış toplama kampanyasının başarısının kendisini de şaşırttığını söyledi.

Pandemi YouTuber'lara yaradı: Video başına ne kadar kazanıyorlar?

İKİ HAFTA SÜRER SANDIM

Bir milyon dolar kazandığı rekor süreyle ilgili olarak, “14 gün süreceğini düşünüyordum. Kendimi iki hafta odamdan çıkmamaya hazırlamıştım. Fakat Allah’a şükürler olsun ki çok daha kısa bir sürede parayı toplamayı başardık” dedi. 22 yaşındaki genç fenomen, çok büyük bir etkileşim olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bağış sayısı 30 binden fazlaydı. Dünyanın her yerinden yardım yağdı. Hepimizi bir araya getiren sosyal medyayı güzel şeyler için kullanabildik.”

FOTOĞRAF 10
Uslanmaz youtuber yine sahnede: Bu kez Avrupa’dan Asya kıtasına metrobüsün üstünde geçti
İstanbul'da daha önce metrobüs, otobüs ve minibüsün üstünde yolculuk yapan ve Galata Köprüsü'nden geminin üzerine atlayan adrenalin tutkunu youtuber Yunus Emre Özer,, bu kez Avrupa yakasından çıktığı metrobüsün üstünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden Asya kıtasına geçti.