Cami minaresi şiddetli lodosa dayanamadı

Kocaeli’de etkili olan şiddetli lodos sebebiyle bir caminin minaresi yan yatarken, bir diğer cami ise yıkıldı.

Haber Merkezi İHA
Cami minaresi şiddetli lodosa dayanamadı

Kocaeli’de dün gece itibarı ile başlayan lodos etkisini sürdürmeye devam ediyor.

İzmit’te bulunan Arızlı Cami şiddetli rüzgara dayanamayarak yan yattı.

Minarenin yan yattığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, jandarma, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, cami çevresinde bulunan evleri tahliye etti. Sarıcalar Cami minaresi ise tamamen yıkıldı.

Olay yerine giden ekipler, emniyet şeridi çekerek önlem aldı.

Avcılar’da binanın çatısı yola uçtu: Motosikletli kaçmak yerine izledi
İstanbul Avcılar'da şiddetli rüzgar nedeniyle bir binanın çatısından kopan parçalar yola döküldü. Caddede kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, yolun başında bekleyen bir motosikletlinin ise kaçmak yerine çatının uçuşunu izlemesi dikkat çekti. Çatının uçtuğu o anlar cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

İkitelli’de şiddetli lodos fabrikanın çatısını uçurdu: O anlar kamerada
İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle, İkitelli'de bir fabrikanın çatısı adeta kağıt gibi soyularak yola uçtu. Yol üzerinde park halinde bulunan araçlarda maddi hasar meydana gelirken, çatının uçtuğu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Şiddetli fırtınada yola uçan parça motokuryenin üzerine düştü
İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle yola savrulan parça trafikte seyreden motokuryenin başına geldi. Şaşkınlık yaşayan kurye motoruyla kaldırıma devrilirken o anlar kameraya yansıdı.

İstanbul'da sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren şiddetli lodos hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kentin birçok noktasında ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları yaşanırken Başakşehir'de yola savrulan bir parça trafikte seyreden motokuryenin başına geldi. Şaşkınlık yaşayan kurye motoruyla kaldırıma devrildi, o anlar ise kameraya yansıdı.