Çankırı'da KKKA alarmı: 'Çok fazla vaka var' diyen vali bir gencin hayatını kaybettiğini duyurdu

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, kentte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle bir gencin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Ayaz, "Bu yıl önceki yıllara göre çok fazla kene vakası var." ifadelerini kullandı.

Arşiv

Vali Ayaz, Kurşunlu ilçesi muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, özellikle yaz aylarında ortaya çıkan KKKA hastalığının kentte çok sayıda vaka ile yeniden ortaya çıktığını belirtti.

  • İl genelinde 9 kişinin KKKA hastalığı nedeniyle hastanelerde tedavi altında bulunduğunu aktaran Ayaz,
  • ifadesini kullandı.

"AŞI YAPTIRILMALI"

Ayaz, Kovid-19'un da bir süredir gündemlerinde bulunmadığına dikkati çekerek "Yine de belirti gösteren vatandaşlarımız varsa mutlaka sağlık kurumlarına başvursunlar. Aşı olmayan vatandaşlarımız da aşılarını gecikmeden yaptırmalı." dedi.

GÜNDEM
Hepsi Türkiye'de ortaya çıktı: İnsanlara ve hayvanlara hastalık taşıyorlar

GÜNDEM
Diyarbakır’da ilaçlama başladı

HAYAT
Uzman isimden kene uyarısı: Bu seneki vakalar sıkıntılı ve hızlı seyrediyor