DEM Parti Esenyurt'u istedi CHP adayını değiştirdi

CHP'nin İstanbul'un Esenyurt ve Güngören ilçelerindeki 31 Mart yerel seçimleri için açıkladığı belediye başkan adayları değişti. Esenyurt'ta Ahmet Özer, Güngören'de Yüksel Yalçın aday gösterildi. Partiden yapılan açıklamada Gökmen ve Akkoçlar'ın sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiği ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde CHP, Esenyurt ilçesinde Ali Gökmen’i aday olarak açıklamış ancak DEM Parti ile süren görüşmeler kapsamında “kent uzlaşısı” sağlanarak, burada da değişikliğe gidilmesi kararı alınmıştı. Öte yandan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti'nin CHP'den Esenyurt'u istediği iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Haber Merkezi Diğer
Yüksel Yalçın - Ahmet Özer

CHP, İstanbul'un Esenyurt ve Güngören ilçelerindeki belediye başkan adaylarını değiştirdi.

31 Mart yerel seçimleri sürecinde aday krizi yaşayan CHP, aday listelerinin son şeklinin verilmesine bir gün kala Esenyurt ve Güngören'de son dakikada değişikliğe gitti.

CHP ve terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti arasında bir süredir yürütülen “kent uzlaşısı” kapsamındaki görüşmeler sonucunda İstanbul’un Esenyurt ilçesinde aday gösterilen Ali Gökmen‘in adaylığı geri çekilirken, yerine Ahmet Özer aday gösterildi.

Güngören'de ise Temel Akkoç'un yerine Yüksel Yalçın aday gösterildi.

DEM Parti Özer'e sıcak bakıyor

CHP, geçtiğimiz günlerde Esenyurt ilçesinde Ali Gökmen’i aday olarak açıklamıştı. Ancak DEM Parti ile süren görüşmeler kapsamında “kent uzlaşısı” sağlanarak, burada da değişikliğe gidilmesi kararı alındı. Bunun sonucunda da CHP, Esenyurt ve Güngören'deki adaylarını DEM Parti'nin sıcak baktığı isimler ile değiştirdi.

Öte yandan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti'nin CHP'den Esenyurt'u istediği iddiaları da gündemdeki yerini koruyor.

Ahmet Özer'den skandal demeçler

CHP'nin bu kararının ardından Ahmet Öztürk'ün geçmişte yaptığı bölücü demeçleri ortaya çıktı.

Öztürk'ün 2019'da Rudaw'a verdiği demeçte, "Türkiyeli iş insanları Kürdistan'a gelsin"; 2014'te de yine Rudaw'a verdiği diğer bir demeçte de, "Devlet kurmak Kürtlerin hakkı" ifadeleriyle kullandığı bölücü dil tekrar gündem oldu.


Akdeniz’de DEM Esenyurt’ta CHP

Yerel seçime sayılı günler kala dikkat çeken karar: CHP 37 gün sonra Çivril adayını geri çekti