Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aldığımız tedbirler ve teknik mekanizmalar ile ülkemize kurulan tuzakları boşa çıkardık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, ''Kendi özgün ekonomi modelimizi oluşturduk. Bu yaklaşımın teorik altyapısını muhataplarıyla paylaştık. Biz ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı ve nereye varacağımızı biliyorduk, haklı çıkmaktan memnunuz. 1 asırdır yaşadığımız sorunların ya sebebi ya sonucu hep ekonomiye bağlanmıştır'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Salgınla başlayıp savaşla genişleyen küresel ekonomik kriz karşısında sergilediğimiz dayanıklılık ve gösterdiğimiz atılımlarla doğru bir yolda ilerlediğimizi ispatladık" dedi.

Türkiye'nin, bu sınamaları oldukça uzun bir süredir yaşadığı için diğer ülkelerin önünden gittiğinin söylenebileceğini dile getiren Erdoğan, "Özellikle iktisat politikaları konusunda ilk dile getirdiğimizde ve uyguladığımızda pek çok çevrenin akıntıya karşı kürek çekme derecesinde garipsediği yaklaşımlarımız vardı. Buna karşılık yaşanan her küresel kriz bizim yaklaşımımızın ne kadar doğru, geliştirdiğimiz yöntemlerin ne kadar gerçekçi, uygulamalarımızın ne kadar sağlıklı olduğunu teyit etmiştir" diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/30/12/25/resized_bc4c1-78afc1d546709895.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/30/12/25/resized_fec5c-22ee936546709894.jpg

"Hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz"

Geçen 4 yılda yaptıkları pek çok açıklamada, girdikleri pek çok tartışmada bu yaklaşımın teorik altyapısını ve başarılı örneklerini muhataplarıyla paylaştıklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada sadece Türkiye ekonomi modeli olarak adlandırdıkları yeni ekonomi yaklaşımının temel mantığını özellikle paylaşmak istediğini belirterek, Türkiye'nin bir asır önce 600 yıllık dev bir imparatorluktan bugünkü sınırlarıyla yeni bir Cumhuriyet'e geçerken en çok ekonomi politikalarını oluşturmakta ve uygulamakta zorlandığını anlattı.

Bir asırdır yaşanılan sorunların ya sebebi ya sonucunun hep ekonomiye bağlandığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bundan 20 yıl önce hükümete geldiğimizde ülkemizin asırlık demokrasi ve altyapı eksiklerini gidermek için kapsamlı bir kalkınma programı başlattık. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden tarıma, her alanda ülkemizi baştan sona adeta yeniden inşa eden adımları attık. Milletimiz bizim bu gayretimizi ve başarımızı gördüğü için girdiğimiz her seçimde daha yüksek oy oranıyla bizi destekledi."

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/30/12/26/resized_a4d51-51ee874946709896.jpg

"Milletimizin desteğiyle bu oyunların her birini ayrı ayrı bozduk"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokraside ve kalkınmada temel altyapı ihtiyaçlarını giderdikçe önlerine yeni bir durumun ve tablonun çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin potansiyeli ve imkanlarıyla siyasi ve ekonomik olarak dünyada durduğumuz yerin orantılı olmadığını gördük. Bunun için önce 2023 hedeflerimizi açıkladık. Bu program daha çok kalkınma ve özellikle de makro ekonomi alanıyla ilgili hedeflerimizi içeriyor. Ancak sadece bu adım bile bir anda ülkemize yönelik hiçbir rasyonel gerekçesi, somut temeli, küresel gelişmelerle ilgisi olmayan bir dizi senaryonun önümüze konmasına yol açtı. Bizi siyasi istikrarsızlığa, sosyal kaosa, terör bataklığına, bölgesel krizlerin içine sürükleme gibi niyetlerle kurgulanan senaryoların tek amacı, Türkiye'yi demokrasi ve kalkınma rayından çıkartmaktı. Hamdolsun, milletimizin desteğiyle bu oyunların her birini ayrı ayrı bozduk."

"Enflasyonu hızla düşürebilme kabiliyetine sahip bir ülkeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir dönemde ülke ekonomisini faiz, kur, enflasyon kıskacına alıp yerle yeksan etme girişimlerine karşı kendi ekonomi programlarını oluşturduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyguladıkları ekonomi programının mantığını katılımcılarla paylaştığını ifade ederek, toplantıya iştirakleri için katılımcılara teşekkür etti.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgız ve KKTC'li mevkidaşlarıyla görüştü

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile telefonda görüştü: Müzakere çağrısında bulundu

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barışı esas alan bu oyunlar hepimize kültürel diplomasi kapısı açacak