Davutoğlu'ndan eleştirilere yanıt: O zaman masadan çıkalım

Cumhurbaşkanı adayının 6’lı masa liderlerinin sözlerini kabul etmemesi durumunda kriz çıkacağını ve yeniden seçimlere gidileceğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu eleştirilere de sert çıktı. Davutoğlu, “Biz çıkalım masadan madem. Seçim mi kazanacaksınız?” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “6’lı masadaki liderler, cumhurbaşkanı ile aynı yetkiye sahip olacak” üzerinden yeni bir tartışma başladı. İYİ Parti’nin sert bir dille eleştirdiği Davutoğlu, “Masadan çıkalım” resti çekti.

TELE1’de katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, partisinin oy oranı üzerinden yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi. Davutoğlu, “Çokbilmişlere şunun oy oranı şu desin. Mesela madem biz masadan çıkalım o zaman. Saadet Partisi’nin de oy oranına bakılsın.Demokrat Parti de Ayrılalım. Seçim mi kazanacaksınız? Türkiye’de yüzde 49.5 ile maalesef bu bozuk sistem değiştireceğiz. Yüzde 1.5’la da seçimi kaybedersin” dedi. Davutoğlu, Habertürk’te katıldığı televizyon programında “Bir cumhurbaşkanı seçtiniz, o cumhurbaşkanı ‘Ben kabul etmiyorum, sizin aldığınız oy oranı düşüktü. Ben bu kararı veriyorum’ derse ne yaparsınız?” sorusuna, “Böyle dediği anda bir kriz çıkar. Çok açık söyleyeyim, o cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder ve ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır” demişti.

6’lı Masa karmakarışık

Altılı masada 'yüzdelik parti' krizi: Kılıçdaroğlu eleştirileri görmezden geldi