İl Seçim Kurulu açıkladı: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunda geç kaldığı iddia edilmişti. İstanbul Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, DEM Parti'nin başvurusunun saat 16.55'te alındığı, 17.14'te işlemlerin tamamlandığı ve seçimlere gireceği bildirildi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
DEM Parti'nin Meral Danış Beştaş için İBB adaylık başvurusunu vaktinde yapamadığı iddia edildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına iletti.

'DEM Parti İstanbul'da adaylık başvurusunu geciktirdi' iddiası

Sözcü TV ve NTV'de yer alan haberlere göre; DEM Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na aday listesinin teslimini geciktirdi. İddiaya göre; İstanbul İl Seçim Kurulu, DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş'ın İBB adaylık başvurusunu kabul etmedi.

DEM Parti'den ilk açıklama: Gecikme yok

Sözcü TV'ye konuşan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise, "Herhangi bir gecikme yok, başvurumuzu vaktinde yaptık" dedi.

DEM Partili Temelli: Aday listesinde bir kaza oldu

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Halk TVde yaptığı açıklamada, "Aday listesinde bir kaza oldu. İl Seçim Kurulu'yla müzakere sürüyor" açıklamasında bulundu.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise iddialar yalanlandı. Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." ifadeleri yer aldı.

İstanbul Seçim Kurulu açıkladı: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise DEM Parti'nin başvurusunun saat 16.55'te alındığı ve 17.14'te işlemlerin tamamlandığı bildirildi. Böylece DEM Parti'nin İstanbul'da seçime gireceği kesinleşti.

CHP'de küskünler hareketi başlıyor: Parti içinde aday gösterilmeyenler isyan bayrağını çekti


DEM Parti Esenyurt'u istedi CHP adayını değiştirdi