Dik durmaya mecburuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yeniden İslâm coğrafyasının umudu haline gelmesiyle bazı sıkıntılar yaşamaya başladığını belirterek, “Yedi düvel üzerimize saldırıyor. Geçmişte olduğu gibi yanaklarımızı çevirip ‘tokatlayın’ diyemeyiz. Onun için dik durmaya mecburuz” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katılımcılara hitap etti:

Türkiye'de ilahiyat ve imam hatip eğitiminin yaygınlaştırılmasının sebebini bugün hepimiz çok acı bir tebessümle hatırlıyoruz. Bir imam hatipli olarak, çocuklarımın imam hatip kapısında, özellikle kızlarımın neler çektiğini bilen bir baba olarak bunları yaşadık. Rabbim tekrarını bir daha bizlere göstermesin inşallah. Onun için de bizler de görevimizin çok iyi farkında olacağız.

NEDEN ÖĞRETMEN OLMUYORSUNUZ

Bir büyüğünüz olarak, Cumhurbaşkanınız olarak sizlere bir ricada bulunacağım. Neden ilahiyat mezunları öğretmenlik yapmada tereddüt yaşarlar. Öğretmen bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Nedense ilahiyat mezunları öğretmen olmaya teşebbüs etmiyor. Birçok imam hatipte Kur'an derslerinin boş geçtiğine şahidim. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine hoca bulunmuyor dersem, yalan söylemiş olmam.

BANA BİLE SALDIRDILAR

Karşımda bu mevcut durumu alt üst edecek bir nesil görüyorum. Ülkemin dört bir yanında sizi görev bekliyor. Bir zamanlar, 'Dindar bir nesil' dedim bana imam hatipliler bile saldırdı. Geçmişinde imam hatip var, 'Nereden çıktı bu iş, nereden çıktı bu tespit' gibi sözde köşe yazarı dahi bana saldırdı. Üstelik de imam hatip mezunu. 'Dindar bir gençlik istiyoruz, dindar bir nesil yetiştireceğiz' dediğim için. Bugün yine aynısını söylüyorum, inşallah dindar bir gençlik, dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek.

MANEVİ DEĞERLER SIÇRAMA YAPACAK

Bunu başardığımız takdirde, çarşıda, sokakta, pazarda o zaman tinercisini, hırsızını, Allah'ın izniyle o zaman görmeyiz veya minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz, niye? Çünkü dindar gençlik bilecek ki alkol haramdır. Dolayısıyla o yola tevessül etmeyecek. Bu konularda atılacak adımlarla dindar neslin olduğu bir ülkede, inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak ve birbirini menfaat, makam, mevki için değil Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır.

DİK DURMAYA MECBURUZ

Gelişmenin, kalkınmanın ve çağı yakalamanın yolu geçmişten güç alarak geleceğe bakmaktan geçiyor. Türkiye'nin yeniden İslam coğrafyasının umudu haline gelmesinde hep birlikte verilen mücadelenin büyük katkısı oldu. Elbette her dönemin kendine münhasır zorlukları, sıkıntıları, ihtiyaçları olacaktır. Bizim de şu anda çektiğimiz sıkıntılar var.

Görüyorsunuz yedi düvel üzerimize saldırıyor. Peki onlar üzerimize saldırıyor diye biz geçmişte olduğu gibi sünepe durumuna geçip, yanaklarımızı çevirip 'tokatlayın' diyecek miyiz? Diyemeyiz. Onun için dik durmaya mecburuz. Dikleşmeden yolumuza devam etmeye de mecburuz.

  • Bağdadi'nin eşini yakaladık
  • Erdoğan, konuşmasında DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin eşinin yakalandığını bildirdi. Erdoğan, "Amerika 'Bağdadi kendini tünelde imha etti' Bununla biliyorsunuz çok ciddi kendilerine göre bir iletişim kampanyası başlattılar. Biz de hanımını yakaladık ama bakın biz bir yaygara yapmadık. İlk defa şimdi, bugün açıklıyorum" dedi. Bağdadi'nin kız kardeşinin ve eniştesinin de yakalandığını aktaran Erdoğan, "Şu anda biz bu noktada çalışmalarımızı en güçlü şekilde sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. İşte buyurun şu anda terör örgütüyle verdiğimiz mücadele hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlü bir şekilde yürüyor" diye konuştu.
  • FETÖ projesiyle hala hesapları var
  • El-Kide'yi ve onun ikizi DEAŞ'ı kimlerin kurdurduğunu, kimlerin kullandığını, kimlerin yönlendirdiğini bizzat kendi ağızlarından dinlediklerini, hepsini takip ettiklerini belirten Erdoğan, "Hepsi bizim şu anda arşivlerimizde sesli ve görüntülü olarak var. FETÖ'nün gerçekte ne olduğunu görmek istiyorsanız elebaşlarının nerede, kimlerin himayesinde yaşadığına bakınız. Niçin bize bunu teslim etmiyor? Demek ki bu proje üzerinde hesaplar var, hala bunu yürütmeye devam ediyorlar" dedi.
  • Türkiye'nin DEAŞ ve FETÖ konusundaki net tutumunun bu fitnenin üzerindeki örtüyü kaldırdığını, hakikatleri kısmen de olsa ortaya sermeye başladığını vurgulayan Erdoğan, "İslam adına sergilenen vahşetin gerisinde bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli gören zihniyetin bulunduğu gerçeği giderek daha iyi anlaşılıyor. Esasen bu senaryoları yazanlar niyetlerini ve amaçlarını saklamak gereği de duymuyorlar" diye konuştu.
  • Müslüman'dan terörist olmaz
  • Erdoğan, üstesinden gelinmesi gereken bir diğer fitnenin de terör meselesi olduğuna dikkati çekerek, "Terörist, kendi sapkın davası için gözünü kırpmadan masumların kanını döken kişidir. Bu bakımdan Müslüman'dan terörist olmaz. Utanmadan, sıkılmadan 'İslami terör' ifadesini kullanan Batı'nın önce aynaya bakması lazım. Eğer terörist arıyorsanız onlar sizde" dedi. Batı'nın birçok ülkesinde teröristlerin cirit attığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ oralarda. Hepsi orada kol kola, el ele Bakıyorsunuz Batı'nın caddelerinde, sokaklarında teröristbaşı olarak ilan ettikleri o teröriste rağmen onun paçavralarıyla birlikte dolaşıyorlar. Çünkü Müslüman ne sapkın bir davanın peşinden gidebilir ne de masum kanı dökebilir. Onun için kimse 'İslami terör' ifadesini kullanamaz. Bunları biz defaatle bütün Batı'nın liderlerine anlattık, uluslararası toplantılarda anlatıyoruz ve anlatacağız. İslam'ın adını kullanarak terör faaliyeti yürütenlerin tamamının üzerini kazıyın, altından İslam düşmanları çıkacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü: ABD ziyareti netleşti