Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Rusya'ya çağrı: Mariupol’de insani koridor açılması lazım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mariupol’de mahsur kalan Türk vatandaşları için yoğun temas sürdürdüklerini söyledi. Türklerle sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Camide herhangi bir hasar yok. Lavrov’dan tahliye için destek istedik. İnsani koridorun açılması gerekiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Antalya Diplomasi Forumu’nun kapanışında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mariupol’de camide mahsur kalan Türklerle ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Camide vatandaşlarımız var, temas sağlıyoruz. Camide herhangi bir hasar yok. Lavrov’dan tahliye için destek istedik” dedi.

ALT YAPI ÇÖKTÜ

Çatışma bölgelerinde kalan vatandaşların olduğunu belirten Çavuşoğlu şunları kaydetti:

Ukrayna’da şehrin altyapısının tamamen gittiğini, cep telefonlarının çalışmadığını dile getiren Çavuşoğlu, bazı uydu telefonlarının olduğunu aktardı.

GÜNDEM
Bakan Çavuşoğlu'ndan Meriupol'da camiye sığınan Türklerle ilgili açıklama: Lavrov'dan tahliye için destek istedik

CAMİDE HASAR YOK

Uydu telefonuyla bile görüşmenin çok zor olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Lavrov’dan destek istedim

Bakan Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan tahliye için yardımcı olmalarını istediğini söyledi. Çavuşoğlu Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’yı görüşmeden sonra üçlü toplantı için teşekkür etmek için aradığını belirterek şunları kaydetti: “Lavrov’a hem teşekkür ettim hem de o gün görüştüğümüz gibi Mariupol’dan vatandaşlarımızın tahliyesi için destek istedim. Çünkü çatışmalar devam ediyor. Biz birkaç gündür oraya otobüslerimizi gönderiyoruz. Fakat şehir içinde çatışmalar devam ettiği için otobüsler giremiyor. Ama bu konuda bir mesafe kat etmeyi düşünüyoruz. Bu tahliyeyi de yaptıktan sonra, tek tük şehirlerde kalmak isteyenler de var hala. Vatandaşlarımızın yüzde 90’ından fazlasını tahliye etmiş olacağız.”

Rusya ve Ukrayna anlaşmaya yakın

GÜNDEM
Bakan Çavuşoğlu'ndan Meriupol'da camiye sığınan Türklerle ilgili açıklama: İddialar yalanlandı