HDP önünde evlat nöbeti tutan ailelere sinir krizi geçirten hareket: Binadan çıkan HDP'lilerin ailelerin feryadına gülmesi sonrası ortalık karıştı

450 gündür HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler HDP'lilerin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ ile ilgili açıklama yapmak istediğini duyunca "dağdaki kız çocuklarını geri göndermeleri gerek" diyerek sinir krizi geçirdi. Bunun ardından binadan çıkan bazı HDP'lilerin ailelerin feryadına gülmesi sonrası aileler ve HDP’liler arasında gerginlik çıktı.

Haber Merkezi İHA
HDP önünde evlat nöbeti tutan aileler...

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 450’nci gününde de devam ederken, HDP’lilerin ’Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ ile ilgili açıklama yapmak istediğini duyan nöbetteki aileler sinir krizi geçirdi.

Diyarbakır'da bir HDP'li evlat nöbeti tutan annenin yüzüne tükürdü

AİLELER SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ GERGİNLİK ÇIKTI

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti koronavirüse rağmen 450’nci gününde de devam ediyor.

Diyarbakır'da 14 yaşındaki çocuğun dağa kaçırılmasına aracılık edenlere yönelik operasyon: 5 gözaltı

  • HDP’lilerin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili basın açıklaması yapmak istediklerini ve kadınları savunacaklarını duyan nöbetteki anneler sinir krizi geçirdi. Yıllardır dağlarda ölüme terkedilen ve kapılarında gözü yaşlı bekleyen annelerin haklarını savunmalarını istemeyen aileler, dağdaki kız çocuklarını geri göndermeleri gerektiğini söyleyerek sinir krizi geçirdi. Bazı HDP’lilerin binadan çıkarken ailelerin feryadına gülmesi sonrası aileler ve HDP’liler arasında gerginlik çıktı.

Diyarbakır'da evlat nöbetini sürdüren acılı aileye PKK’dan ölüm tehdidi: Pencereden eve gelen kağıt uçakla şoke oldular

HİÇBİR HDP'Lİ KADIN HAKKINI SAVUNAMAZ!

7 yıl önce 17 yaşında Bursa’dan kandırılarak dağa kaçırılan Şeyma Ceylan Tekin’in annesi Türkan Mutlu, HDP’lilerin kadına şiddet hakları ile ilgili açıklamalar yapacağını duyunca sinir krizi geçirdi. Anne Mutlu, Cumhurbaşkanına seslenerek mecliste savunma yapmaları konusunda söz hakkı verilmemesi gerektiğini söyledi. Anne Mutlu, "Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. 7 yıldır savaşın içerisinde kızımın yüzünü görmedim. Kızım dağda ben de burada bir kadın değil miyim? Cumhurbaşkanımıza bir mesajım var Allah rızası için HDP’li milletvekillerinin mecliste kadınların hakkını savunmaları dile getirmesin" dedi.

Diyarbakır'da evlat nöbetinde 20'nci kavuşma gerçekleşti
İçişleri Bakanlığı, ailesi Diyarbakır'da 434 gündür evlat nöbetinde olan aileler arasında bulunan PKK/KCK örgütü mensubu Y.Y.'nin ikna çalışmaları sonucu teslim olduğunu açıkladı. Evlat nöbetinde çocuklarına kavuşan aile sayısı 20 oldu. Teslim olan örgüt mensuplarıyla birlikte 1 Ocak'tan bu yana sadece ikna yoluyla gelenlerin sayısı 194 oldu

HDP'li milletvekili, Şırnaklı annelerin 'kahrolsun PKK' sloganlarını ses sistemiyle engellemeye çalıştı
Şırnak'ta, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin, HDP il binası önünde yapmak istedikleri bu haftaki eylemleri, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir'in de aralarında bulunduğu grup tarafından kurulan ses sistemiyle yüksek tonda müzik çalıp, slogan atarak engellenmeye çalışıldı. Kadınlar, engellemeye rağmen HDP binası önünde terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla 'Şırnaklı kadınlar hesap soruyor' 'Teröre geçit yok' yazılı dövizler ve PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, Kahrolsun PKK, kahrolsun HDP, Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları attı.


Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti tuttuğu HDP binasına polis baskını
HDP Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Başkanlığı binasına güvenlik güçleri baskın düzenledi. Polislerin içerideki araması devam ediyor.

HDP’li vekil Remziye Tosun, Diyarbakır annelerine küstahça hakaret etti
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti devam ederken, HDP'li vekil Remziye Tosun ailelere, ''Satılmış köpekler, kemiğiniz az mı geldi'' şeklinde hakaretlerde bulundu. Hakaretlerinin ardından Tosun ailelere saldırmak istedi. Polisler araya girerken, aileler bu duruma tepki göstererek sinir krizi geçirdiler. Tosun, daha sonra aracına binerek bölgeden uzaklaştı.

FOTOĞRAF 19
Evlat nöbetindeki ailelerden çağrı: Ne olursunuz evinize dönün
Diyarbakır'da çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki evlat nöbeti 434'üncü gününe girdi. Aileler, çocuklarının kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tuttu. Oğlu için evlat nöbetinde olan Mevlüde Üçdağ, "Oğlum gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Ne olursun evine dön. Oğlum orası senin yerin değil. Sen gelene kadar ben buradan gitmeyeceğim." sözleri ile çağrıda bulundu.

FOTOĞRAF 26
Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye tepki: Çocuklarımızı dış güçlere peşkeş çekiyorlar
Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 154 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 429'uncu günde de sürüyor. 6 yıl önce 23 yaşındayken kaçırılan kardeşi Özal için oturma eylemi yapan Fettah Aymaz, kardeşine 'Teslim ol korkma bir şey olmayacak' diyerek seslendi. Aymaz, ayrıca "HDP çocuklarımızı bizden alıyor dış güçlere peşkeş çekiyor. Kendi devletimizde, kendi toprağımızda huzurluyuz. Huzursuzluk yapanlar çocuklarımızı alıp, başkalarına peşkeş çekiyor" dedi.

FOTOĞRAF 8
HDP önündeki evlat nöbetindeki annenin kızına feryadı: Sen kaleme layıksın, o silahları yerin dibine göm
Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 154 ailenin HDP il binası önündeki evlat nöbeti 427'nci gününe girdi. 5 yıl önce Bitlis'te 18 yaşında üniversite öğrencisiyken PKK tarafından kaçırıldığını belirttiği kızı Fadime için Kütahya'dan gelen Hatice Levent, kızına teslim olması için çağrıda bulunarak, "Fadime'm beni duyuyorsan, gel teslim ol. Senin elim kalem tutuyordu. Sen kaleme layıksın, o silahları yerin dibine göm" dedi.