EIU'dan dikkat çeken seçim analizi: Erdoğan'ı yenmek çok zor

EIU tarafından yayınlanan bir raporda Türkiye'deki seçimler ele alındı. İktidar değişikliği durumunda ekonomi ve dış politikada Türkiye'yi değişimlerin beklediği ifade edilirken muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yenmesi "çok zor" olarak değerlendirildi.

Arşiv

The Economist dergisinin araştırma ve analiz bölümü Economist Intelligence Unit (EIU), Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı ve Millet ittifakının kazanma ihtimallerini ve seçimden sonra atılacak adımları değerlendirdi.

"Erdoğan yenmek imkansıza yakın"

EIU yayınladığı raporda muhalefetin kazanması durumunda Türkiye’yi büyük değişimlerin beklediği ifade edildi. Seçimlerin Türk ekonomisinin de kaderini belirleyeceğini yazan EUI, muhalefetin Erdoğan’ı yenmek için tarihi bir şansı olduğunu ancak Erdoğan’ın yenmenin imkansıza yakın olduğunu kaydetti.

Seçimin başa baş bir mücadele ile geçeceğini söyleyen EUI, Erdoğan iktidarının sürmesini beklediklerini yazdı:

Erdoğan kazanacak

Muhalefetin kazanması durumunda Batı ile ilişkileri düzelteceği yorumu yapılan analizde şu ifadelere yer verildi:

GÜNDEM
New York Times'tan seçim analizi: Erdoğan düzenli olarak yendi

GÜNDEM
Alman siyasetçiden dikkat çeken seçim analizi: Kılıçdaroğlu güvenlik sorunu