FETÖ'nün kaftan tezgahı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Yavuz Sultan Selim’in hilafet kaftanın ABD’ye kaçırılarak darbe sonrası Gülen’in üstünde geri getirilme planını nasıl engellediklerini anlattı. FETÖ’nün kaftan tezgahını Yeni Şafak 21 ay önce ortaya çıkarmıştı. Kaftanı kaçıracak olan Beyazıt Camii eski imamı Suat Gözütok tutuklanmıştı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal

Yavuz Sultan Selim’in, hilafetin Osmanlı’ya geçtiği Mısır seferinde giydiği ve "vefatımın ardından kabrime örtülsün" diye vasiyet ettiği tarihi kaftanın FETÖ oyunuyla ABD’ye götürülme çabasının arka planı AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın açıklamalarıyla ortaya çıktı.

ARKA PLANI ANLATTI

Yeni Şafak, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 ay önce, FETÖ’nün kaftanı ABD’ye kaçırma planı yaptığı, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in hilafeti simgeleyen kaftan ile Türkiye’ye dönüş planı yaptığını yazmıştı. Kaftan ile ilgili engellenen FETÖ planını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da açıkladı. Ünal, Türkiye Gençlik Vakfı Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen ‘Gençlerin medeniyet tahayyülü’ konulu söyleşi sırasında, kaftanın FETÖ’den kurtuluş sürecini anlattı.

ABD'YE GÖTÜRECEKLERDİ

Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Yavuz Sultan Selim’in kaftanının restorasyon bahanesiyle ısrarla Amerika’ya götürülmek istendiğini ve kendisinin de buna karşı çıktığını belirterek, “O kaftan da aslında bir nevi hilafetin sembolüdür. Bu, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye gelirken o kaftanı giyip gelecekmiş” dedi.

İNAT ETTİM GÖNDERMEDİM

Asırlar önce gerçekleşen kaftan hikâyesini anlatan Ünal, Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde yaşadığı olay şu sözlerle anlattı: “Bakanlığım dönemimde ısrarla bu kaftanı Amerika’ya götürmek istiyorlardı. Diyorum ki ‘Bu kaftanı Amerika’ya niye götüreceksiniz?’ ‘Kaftan eskidi kumaş restoderlerine kaftanı restore ettirmemiz lazım. Ben de inat ettim, 'Bu kaftan Amerika’ya gitmeyecek. Burada kumaş restoderi bulun burada yaptırın' dedim."

HİLAFETİ TEMSİL EDİYOR

ABD’ye kaftanın neden götürülmek istendiğini sonradan anladıklarını belirten Ünal, “Biliyorsunuz ki o kaftan aynı zamanda hilafeti de temsil eder. Pensilvanya’daki de, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye gelirken o kaftanı giyip gelecekmiş. Öyle bir hikâyesi var, bu da daha sonra ortaya çıktı” diye konuştu.

Kaftan avcısı cezaevinde

Yeni Şafak, Yavuz Sultan Selim’in tarihi hilafet kaftanını, teröristbaşı Gülen’e götürmek üzere Beyazıt Camii eski imamı Suat Gözütok’un görevlendirildiğini yazmıştı. Haberde, FETÖ üyesi Gözütok’un 2005’te TUSKON üyesi iş adamı İnanç Çiftçi ve Hakan Şükür ile kaftanı FETÖ lideri Gülen’e kaçırma planı yaptığı belirtilmişti. Gözütok, darbe girişiminden iki hafta önce emekliliğini isteyip sırra kadem bastı. Daha sonra 4 Eylül 2016’da yakalanan Gözütok, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.