Gaziantep'te kantinci Kur'an-ı Kerim sayfalarını tost kağıdı yaptı: Veliler ayaklandı

Gaziantep Şehitkamil'de bir okul kantininde Kur'an-ı Kerim sayfaları tost kağıdı olarak kullanıldı. Okula gelen veliler yönetime şikayette bulundu. Kantinin sözleşmesi feshedildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gaziantep'te kantinci Kur'an-ı Kerim sayfalarını tost kağıdı yaptı: Veliler ayaklandı

Olay, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan Edebali İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, kantinci Kur'an-ı Kerim sayfalarını tost kağıdı yaptı. Durumun fark edilmesiyle birlikte veliler okula gelerek yönetime şikayette bulundu. Kantinin sözleşmesi feshedildi.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kantincinin tüm ticari faaliyetleri durduruldu

Olayla ilgili Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Valilik ise kantincinin tüm ticaretinin durdurulduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, "Şehitkâmil ilçemizde bir İlkokulda vuku bulan olayla ilgili ivedilikle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından müfettiş görevlendirilmiş, kantin işletmesinin ticari faaliyetleri durdurulmuştur. Olayla ilgili idari soruşturma devam etmektedir" bilgisine yer verildi.

Kantinci 'dikkatsizlik' diyerek savunma yaptı

Kantincinin, okul başlarken kantinde kullanmak üzere toplu halde eski okul kitaplarını satın aldığı, olaya konu olan sayfaların da 9. sınıf ders kitabının sayfaları olduğu, dikkatsizlik sonucu işlemin meydana geldiği şeklinde kendisini savunduğu belirtildi.

Söz konusu olay sadece velilerin değil görüntüleri gören sosyal medya kullanıcılarının da tepkisini topladı.