Habersiz açılan cep hattına önlem!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), vatandaşların haberi olmadan adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemek ve bu şekilde açılmış hatları iptal ettirmek için ''İnternet Üzerinden Hat Sorgulama Hizmeti'' başlatıyor

Aa
Habersiz açılan cep hattına önlem!

BTK, vatandaşların haberi olmadan adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemek ve bu şekilde açılmış hatları iptal ettirmek için ''İnternet Üzerinden Hat Sorgulama Hizmeti'' başlatıyor.

Başkaları tarafından kimlik bilgileri kullanılarak kendilerinden habersiz cep telefonu alınıp alınmadığını merak edenler, 2 Ocak 2013 tarihi itibariyle BTK'nın internet sayfasında açılacak olan hat sorgulama bölümünden kimlik numaralarıyla adlarına başka hat açılıp açılmadığını öğrenebilecek.