Hatay'da enkaz altından 201 ve 203. saatlerde kurtarıldılar

Hatay'da yıkılan binanın enkazında kalan 26 yaşında bir kadın, 201. saatte enkaz altından çıkarıldı. Öte yandan ekipler, Hatay'da 203. saatte de bir kişiyi daha enkazdan sağ olarak kurtardı. Kahramanmaraş'ta da, Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) ekibi, depremden 203 saat sonra, 7 katlı Aktaş Apartmanı’nın enkazından Hidayet ve Muharrem Polat çiftini sağ olarak kurtardı.

Haber Merkezi AA DHA
Akgül, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde etkilenen Hatay'ın Merkez Antakya ilçesinde yıkılan binaların enkazlarındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Cebrail Mahallesi Selvi Apartmanı enkazında çalışma yapan Zonguldak'tan bölgeye giden Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesine bağlı madenciler ve diğer arama kurtarma ekipleri, 26 yaşındaki Emine Akgül'e ulaştı.


Ekipler, öğretmen olduğu belirtilen Akgül'ü enkazdan 201 saat sonra kurtardı.

Akgül, ambulansla hastaneye kaldırıldı.


https://twitter.com/hashtag/SONDAK%C4%B0KA?href=hash&ref_href=twhref%5Etf


Umutlar tükenmedi: 198. saatin sonunda enkazdan 2 kişi kurtarıldı

Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) ekibi de, Kahramanmaraş'taki depremden 203 saat sonra, 7 katlı Aktaş Apartmanı’nın enkazından Hidayet (24),Muharrem Polat (32) çiftini sağ olarak kurtardı.


Hoş geldiniz: Sekizinci günde hayata tutundular

185. saatte bir mucize daha

183. saatte bir can daha kurtarıldı

72 yaşındaki Nuray Preniç 178’inci saatte kurtarıldı