HDP'ye bakanlık sözü veren CHP'li Tekin: Altılı Masa'daki arkadaşlarımızın alınganlığını anlamış değilim

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TVNET canlı yayınında 'HDP'ye bakanlık vaadi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kendisinin bakanlık dağıtan bir müessesenin başında olmadığını belirten Tekin, "Altılı masadaki arkadaşlarımızın da alınganlığını anlamış değilim." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TVNET'te yayımlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün konuğu oldu.

Geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada partisinin iktidara gelmesi durumunda HDP'ye bakanlık verilebileceğini söyleyen Tekin, gelen eleştirilere yanıt verdi.

"ARKADAŞLARIMIZ NEDEN ALINDI ANLAMADIM"

Kendisinin bakanlık dağıtan bir müessesenin başında olmadığını belirten Tekin, "Bir anayasayı hatırlattım. Bugün geçerli olan bir anayasamız var. Anayasamızda şu parti, bu parti, millet iradesiyle seçilmiş siyasi parti bunu hak eder, şunu hak etmez diyemeyiz. Altılı Masa'daki arkadaşlarımızın da alınganlığını anlamış değilim." dedi.


HDP'ye bakanlık sözü veren CHP'li Tekin: Altılı Masa'daki arkadaşlarımızın alınganlığını anlamış değilim

AK Parti'ye yönelik kapatılma davası konusunda CHP'den ilk açıklamayı kendisinin yaptığını belirten Tekin, "Dönemsel demokratlık olmaz. Demokratlık hayatın her alanında olmalı. Ben bakanlık dağıtmıyorum. Televizyoncu arkadaşımız sordu 'Elbette millet iradesiyle seçilmiş tüm siyasi partiler bakanlık alabilir' dedim. O da 'HDP mi?' diye ekledi. 'Fiilen bu anayasa geçerli olduğu sürece zaten HDP TBMM'de iktidar aynı zamanda." diye konuştu.


CHP'den HDP'ye bakanlık vaadi: Gürsel Tekin 'Elbette verilebilir' diyerek yeşil ışık yaktı


HDP'ye bakanlık sözü veren Gürsel Tekin'den geri vites: Öyle bir şey demedim