İstanbul adayı Murat Kurum 'söz veriyoruz' diyerek duyurdu: Metro gitmeyen ilçemiz kalmayacak

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılışında konuştu. İstanbul'un her alanda kayıp yaşadığı bu 5 yılı telafi edeceklerini belirten Kurum, "İstanbul'a söz veriyoruz. İlk 5 yılın sonunda İstanbul'da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul'un trafiğini büyük bir oranda iyileştireceğiz" dedi.

Murat Kurum

Murat Kurum, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, İstanbul'u kesintisiz, konforlu, yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla donatmaya devam ettiklerini söyledi.

İstanbul'un her geçen gün özlediği, beklediği, hayal ettiği o güzel günlere bir adım daha yaklaştığını aktaran Kurum, açılışı gerçekleştirilen hattın yapılacak diğer eserlere örnek olacağını kaydetti.

Kurum, adaylığının ilk gününden itibaren yollara düştüğünü belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile İstanbulluların kendilerinden ne beklediğini belirleyerek planlarını hazırladıklarını, şehrin mevcut karmaşasını, içinde bulunduğu kaos ortamını en hızlı, verimli, ucuz şekilde gidermek için çalışmaya dair arzuları, iradeleri ve azimleri olduğunu dile getirdi.

'Kayıp 5 yılı telafi edeceğiz'

İstanbul'un her alanda kayıp yaşadığı bu 5 yılı telafi edeceklerini belirten Kurum, CHP'li mevcut İBB yönetiminin İstanbulluları beklettiğini ve oyaladığını söyledi.

Kurum, şehirde yaşayan her bir insanın bir yılının 288 saatinin trafikte geçtiğini kaydederek, diye konuştu.

'10 yılın sonunda trafik çilesi son bulacak'

Murat Kurum, İstanbul'un 10 yıllık vizyonunu ortaya koyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

GÜNDEM
Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum: Gündemimiz İstanbul olacak

GÜNDEM
Murat Kurum: Çözüm bizde

GÜNDEM
İstanbul’u afetlerde yalnız bırakanlara terk etmeyeceğiz

GÜNDEM
Murat Kurum: "Metrobüs hattımızı Silivri'ye kadar uzatacağız"

GÜNDEM
Kurum Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu Toplantısı’nda projelerini açıkladı

GÜNDEM
Kurum sahalara indi

GÜNDEM
Murat Kurum kritik tarihi duyurdu: İstanbul için projelerini tanıtacak