İstanbul'da kamu çalışanlarına idari izin

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı sebebiyle güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde çalışanlar dışındaki kamu görevlilerinin yarın idari izinli olacağını bildirdi.

Haber Merkezi DHA
Arşiv

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı nedeniyle kentteki güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde çalışanlar dışındaki kamu görevlilerinin yarın idari izinli olacağını bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, kötü hava koşulları nedeniyle kurumlarca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personelin 25 Ocak 2022 Salı tam gün idari izinli sayılacağını belirtti.

FOTOĞRAF 31
İstanbul'da kar nedeniyle ulaşım kilitlendi: Trafik durma noktasına gelirken metro ve metrobüslerde izdiham yaşandı
İstanbul'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Tüm kent beyaza bürünürken, ulaşım adeta durdu. Mesaiden çıkan İstanbullular saatlerce aracında mahsur kaldı. Toplu ulaşım kullananlar ise metro ve metrobüs seferlerinin aksaması nedeniyle evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştı.

FOTOĞRAF 7
İstanbullular yollara tuz dökerek trafikte ilerlemeye çalıştı
İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle trafik kilitlendi. Bazı sürücüler ise kendi imkanlarıyla yola tuz dökerek varacakları istikamete ulaşmaya çalıştı.

Metrobüs yolda kaldı vatandaşlar inip yürüdü
İstanbul'da gün boyu devam eden kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırınca sürücüler zor anlar yaşadı. Evlerine gitmek için metrobüsü kullanan vatandaşlar ise araçlar yolda kaldığı için inip duraklarda yürüdü.