Kar ve tipi etkisini gösterdi: Kop Dağı güzergahı ağır tonajlı araçlara kapatıldı

Kar ve tipinin yoğun şekilde etkili olduğu Bayburt-Erzurum kara yolu üzerindeki 2409 rakımlı Kop Dağı güzergahı ağır tonajlı araçlar için tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı.

Haber Merkezi İHA
Bayburt-Erzurum kara yolu üzerindeki Kop Dağı güzergahı

Bayburt’ta geceden başlayıp aralıklı devam eden kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu. Bayburt’tan Erzurum istikametine giden bir tır kardan dolayı buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yolun kenarına devrildi. Kazada tır sürücüsü hafif yaralandı.

Tırların kayarak makaslama yapmaması için yol Kop Dağı güzergahına Aşağı Kop köyünün bulunduğu noktadan ağır tonajlı araçlar için ulaşıma kapatıldı.

Erzurum tarafından da Aşkale’de ağır tonajlı araçların bekletildiği belirtildi.


FOTOĞRAF 16
Mevsimin ilk karı düştü: İşte yurttan kar manzaraları
Türkiye'nin bir çok iline mevsimin ilk karı yağdı. Gece yarısı başlayan kar yağışı sabah saatlerinde kenti ve yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Günü beyaz örtüyle karşılayan vatandaşlar mutluluk yaşarken, karın tadını en çok çocuklar çıkardı. Kaza ve yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçmek için ekipler gece saatlerinden itibaren çalışmalara başladı.

FOTOĞRAF 15
Çok az kaldı: Yakında tamamen yok olacak
Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerine inşa edilip, su tutan Yusufeli Barajı nedeniyle göçün sürdüğü ilçede, kamu binalarının da yıkımı başladı. Tek tek yıkılan yapılardan toplanan demirlerse geri dönüşüm için kamyonlarla taşınıyor. Hükümet konağının yıkımının yapıldığı ilçede, diğer kamu binaları da yıl sonuna kadar yıkılacak.

Tunceli-Erzincan karayolunda karla mücadele