Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi eylemleri açıklaması: Öğrenciler ne yaptılar cam çerçeve mi kırdılar?

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile düzenlediği basın toplantısında Boğaziçi eylemleriyle ilgili görüşü sorulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öğrenciler ne yaptılar Allah aşkına? Cam çerçeve mi kırdılar? Bir yeri mi tahrip ettiler? Hayır! Cam çerçeve kırmadılar. Anayasal haklarını kullanıyorlar" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi eylemleri açıklaması: Öğrenciler ne yaptılar cam çerçeve mi kırdılar?
Düzenlediği basın toplantısında Boğaziçi eylemleriyle ilgili görüşü sorulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Öğrenciler ne yaptılar Allah aşkına? Cam çerçeve mi kırdılar? Bir yeri mi tahrip ettiler? Hayır! Cam çerçeve kırmadılar. Anayasal haklarını kullanıyorlar' dedi.

"Eylemlerde cam çerçeve kırılmadı"

Bir gazetecinin Boğaziçi’ndeki eylemlerle ilgili sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, şiddet olaylarının yaşanmadığını savunarak, “Öğrenciler ne yaptılar Allah aşkına? Cam çerçeve mi kırdılar? Bir yeri mi tahrip ettiler? Hayır. Toplantı ve gösteri yaptılar. Bir anayasa hak mı? Evet anayasal hak. Cam çerçeve kırmadılar. Haklarını arıyorlar bunlar. Anayasa’nın verdiği haklarını kullanıyorlar” dedi.

Kadıköy’deki Boğaziçi eylemlerinde provokatörlerin tekmelediği bir haftalık polis aracı kullanılamaz halde

Kadıköy'de polis aracına tekmelerle saldıran vandallar kamerada
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları bahane eden bir grup, İstanbul Kadıköy'de polis ekiplerinin önünü kesti. Polis aracına tekmelerle saldıran grup, kameralarca saniye saniye kaydedildi.

CHP'li vekiller Kadıköy'de polise saldıran ve gözaltına alınanlar için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne gitti
CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Sera Kadıgil, Ali Şeker, Deniz Yavuzyılmaz ve bazı belediye başkanları Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemleri bahane ederek Kadköy'de polis ekiplerine saldıranlar için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. CHP'li vekiller söz konusu isimler için 'Onları yalnız bırakmayacağız' ifadelerini kullandı.