Kılıçdaroğlu'nun bütçe konuşmasına siyaset bilimci Yalçın tepki gösterdi: Temel bilgiler konusunda bile bilgisiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de yaptığı bütçe konuşmasına yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun yetersiz bilgiye sahip olduğunu belirterek, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun anlattığı hikayenin birçok yerini düzeltmeye çalışsak sabaha kadar düzeltmemiz lazım" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın CNNTürk'de katıldığı programda Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmelerinde 'gazi Meclis' ifadelerini eleştirmesine tepki gösterdi. Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun bilgisiz olduğunu belirttiği konuşmasında, "Hadi bilmiyorsunuz hadi akıl da yürütemiyorsunuz en azından haddinizi bilin." ifadelerini kullandı.

'CÜRETKAR VE KÖTÜ BİR DİL'

Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu anlattığı hikayenin hakikaten tek tek birçok yerini düzeltmeye çalışsak sabaha kadar uğraşmamız lazım. Birincisi Kemal Bey galiba Kurtuluş Savaşı gibi en temel bilgiler konusunda bile bilgisiz. Hani cahil demeyelim hakarete girer ama hadi bilmiyorsunuz hadi akıl da yürütemiyorsunuz en azından haddinizi bilin. Gazilik, Meclis ve benzeri kavramlar Türkiye Cumhuriyeti'nin en kutsal kavramları hakkında konuşurken az biraz dikkat edersiniz. 'Geçin o ayakları bırakalım o ayakları' gibi böyle son derece ne diyeyim, cüretkar ve kötü bir dili kullanmazsınız. Bu milletin bağrından çıkmış Meclis, gazilik unvanına sahiptir. Gazilik sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihini ilgilendiren bir durum da değildir. Azıcık Türk İslam geleneğine azıcık biraz bakmış olan insanlar gazilik kavramının bir devlet kuruluşunda ve devam ettirilmesinde çok özel bir yere sahip olduğunu anlar bilir. Kemal Kılıçdaroğlu diyor ya işte 'Cumhurbaşkanı olacak kimsenin devleti tanıması gerekir' falan. Eğer Türk devlet geleneğine dair eğer Türk devlet aklına dair ufacık bir fikriniz varsa gazilik kavramının yanında 'bırakın o ayakları' gibi konuşamazsınız. Gazilik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun da temellerinde vardır" dedi.

Hasan Basri Yalçın: Kurtuluş Savaşı gibi temel bilgiler konusunda bile bilgisiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de yaptığı bütçe konuşmasına yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun yetersiz bilgiye sahip olduğunu belirterek, 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun anlattığı hikayenin birçok yerini düzeltmeye çalışsak sabaha kadar düzeltmemiz lazım' dedi.

Hulki Cevizoğlu: Atatürkçüyüm diyor Atatürk'ü bilmiyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'yi 'Gazi' olarak tanımaması ve Atatürk'ü diktatör olarak ifade etmesine gazeteci Hulki Cevizoğlu tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin Cevizoğlu, ''15 Temmuz bir tiyatrodur' demişti. O yüzden meclisin bombalanmasına inanmamıştı. Onun da bir tiyatronun parçası olduğunu düşünüyordu. 'Siz buna Gazi Meclis diyemezsiniz' demek istiyor. Atatürk'ün de Meclis'i fesheden bir diktatör olduğunu söylüyor' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun gazi meclis çıkışına gazeteci Hulki Cevizoğlu tepki gösterdi:15 Temmuz bir tiyatrodur demişti