Kimse gelmedi

HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 9 ismin terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, partiden yapılan provokasyon çağrısına bölge halkından destek gelmedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Küçük çaplı bazı taşkınlıklara polis müdahale ederken, Siirt'teki HDP binasına gazeteci ve polislerden başka giden olmadı. Adana'da şehrin küçük bir kısmında bazı PKK sempatizanları, kapalı kepenklere sprey boyayla yazı yazarak örgüt propagandası yaparken, ara sokaklardaki ufak gruplar ise polisi görünce dağıldı. Öte yandan, örgütün çağrısıyla kepenk kapatarak faaliyet göstermeyen işletmelere de Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca 'emre aykırı davranış' suçundan 219 lira idari para cezası verildi. Ayrıca PKK çağrısına uyan işletmeciler hakkında da 'terör örgütüne destek vermek' suçundan işlem başlatıldı.

Tutuklamaları protesto için Siirt'te yapılan çağrıya ise hiç kimse icabet etmedi. Oturma eyleminin yapılacağı HDP il binası önüne giden gazeteciler, karşılarında sadece polis ekiplerini buldu. Bina önünde güvenlik güçleriyle basın mensuplarından başka kimse yoktu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki tüm illerde genel manzara bu şekilde oldu.