Kurnazlığın böylesi: Sahte iş yeri hesabı açıp sosyal medya tuzağıyla dolandırdı

Bursa’da banka ve kredi kurumlarını aracı olarak kullanıp, sahte sosyal medya hesaplarıyla vatandaşları reklam karşılığında dolandıran 7 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde zanlıların vatandaşları 1 milyon lira dolandırdıkları öğrenildi. Adliyeye çıkarılan baş şüpheli nitelikli dolandırıcılık suçuyla tutuklanırken, beraberinde göz altına alınan iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Merkezi İHA
Bursa'da dolandırıcılık suçundan yakalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi


Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte sosyal medya hesapları açarak, takipçi sayısı yüksek olan kurum ve kişileri reklam karşılığında dolandıran 7 kişiyi gözaltına aldı.


Baş şüpheli (31) S.Ö.’nün sosyal paylaşım platformlarında bulunan sahte hesaplarla yüksek sayıda takipçileri bulunan hesaplarla iletişime geçtiği öğrenildi. İletişim kurduğu hesaplarla sanal ortamda konuşup kurmuş olduğu sahte iş yeri hesaplarının reklamını yapmak istediğini, daha sonrasında teklifi kabul eden kişilerle telefon üzerinden saatlerce konuştuğu belirtildi. Özel bir para transferi uygulamasını aracı olarak kullanıp burada uygulama üzerinden kişileri telefonla oyalayıp, bir anlık boşluklarından faydalanarak hesaplarındaki paraları kendi hesabına aktardığı tespit edildi.


Şüpheli şahsın bu şekilde bir ay içerisinde 21 kişiyi 1 milyon lira dolandırdığı öğrenildi. Durum üzerine harekete geçen ekipler baş şüpheli S.Ö. ve beraberinde bulunan 6 kişiyi düzenlediği operasyonla yakalayarak emniyete getirdi. Burada ifadeleri alınan 7 şüpheliden 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.Ö. (31) ve beraberindeki B.T. (31), Ö.K. (32) Nitelikli Dolandırıcılık suçuyla adliyeye sevk edildi.
Adliyeye çıkarılan baş şüpheli S.Ö. tutuklanırken, beraberinde adliyeye çıkarılan B.T. (31), Ö.K. (32) isimli şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FOTOĞRAF 7
Dolandırıcıların yeni tuzağı: Alınmamış kargonuz var
Salgınla beraber internet üzerinden siparişler artınca dolandırıcılar yeni yöntemlerle vatandaşı dolandırmaya başladı. Vatandaşların telefonuna “Sipariş ettiğiniz ürünü almadınız. İcralık olacaksınız" mesajı gönderen dolandırıcılar, gözünü korkuttukları kişilerden sorunu çözmek için 95 TL istedi. Dolandırıcıların tuzağına düşüp ödeme yapan yüzlerce kişi tüketici heyetine başvurdu...

FOTOĞRAF 8
Dolandırıcılık şüphelisi esnaf tarafından yakalandı: Kaçmaması için elektrik kablosuyla bağlandı
Antalya'nın Alanya ilçesinde, turistlere malzeme satma bahanesiyle esnafları hayali ofisine götüren ve komisyon parası alarak ortalıktan toz olan dolandırıcılık şüphelisi, günlerdin nöbet tutan esnaf tarafından son işinde yakalandı. Kaçmaması çin elleri ve ayakları elektrik kablosuyla bağlanıp jandarmaya teslim edilen şüphelinin birçok esnafı aynı yöntemle dolandırdığı ileri sürüldü.

Paravan şirketlerle 23 milyonluk vurgun