Maden ocağından toplanan deliller adliyeden ilgili birimlere gönderildi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında toplanan deliller, Amasra Adliyesinden incelenmek üzere ilgili birimlere gönderildi.

Maden ocağından toplanan deliller adliyeden ilgili birimlere gönderildi

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca 6 savcının görevlendirildiği soruşturma çerçevesinde, çalışmalar devam ediyor.

Bölgede maden, elektrik, jeoloji, jeofizik ve makine mühendisleri ile A sınıfı iş güvenliği uzmanından oluşan 7 kişilik bilirkişi heyeti çalışma yürüttü.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/10/21/12/28/resized_84976-666de74fbartinmadenpatlamasikackisioldu.jpg

Maden işletmesinde polis tarafından el konulan madenci baret feneri, solunum cihazı, madenci elbisesi, kalibrasyon ile çeşitli cihaz ve belgelerin içinde bulunduğu delil torbaları, ekiplerce Amasra Adliyesinden alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Kriminal Daire Başkanlığı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve İl Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/10/21/12/27/resized_e86f9-729768dbbartinmaden2.jpg

GÜNDEM
Bilirkişi heyeti Amasra'da maden sahasında incelemelere başladı

GÜNDEM
Madencilerden geriye yürek yakan fotoğrafları kaldı: Güneşi görebilmek için karanlığı kazıyoruz

GÜNDEM
Endişeli bekleyiş: Göçük altında kalan maden işçilerinin yakınları iyi haber bekliyor

GÜNDEM
Bartın'da maden ocağındaki patlamadan kurtulan işçi yaşadıklarını anlattı: Göz gözü görmüyordu